Ρούλα Πισπιρίγκου: Την εκταφή της Μαλένας πρότεινε η ιατροδικαστής
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Όσο η Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα που πέθαναν με διαφορά μερικών μηνών, βρίσκεται προφυλακισμένη με την κατηγορία της δολοφονίας της μικρής Τζωρτζίνας, ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση αφού η ιατροδικαστής, Χριστίνα Τσάκωνα, πρότεινε την εκταφή της Μαλένας, ώστε να διαπιστωθεί εάν ο θάνατος του παιδιού προκλήθηκε από τοξική ουσία.
Σύμφωνα με το Mega, στην τελευταία της κατάθεση η ιατροδικαστής ανέφερε ότι κρίνεται αναγκαίο να διερευνηθεί διεξοδικά αν ο θάνατος της Μαλένας είναι δολοφονία και πρότεινε την εκταφή της προκειμένου να ληφθούν τρίχες αλλά και μυελός των οστών από τη σορό της, τα οποία και θα «δείξουν» εάν το κορίτσι πέθανε από κάποια τοξική ουσία. Στην κατάθεσή της, που έδωσε την περασμένη Παρασκευή, η κ. Τσάκωνα τόνισε ότι, με βάση τα δεδομένα που είχε λάβει στο παρελθόν από το νοσοκομείο, η έκθεσή της ήταν σωστή . Εκεί γινόταν αναφορά στη χημειοθεραπεία που λάμβανε η Μαλένα λόγω λευχαιμίας – γεγονός που είχε κάνει την ιατροδικαστή να εκτιμήσει ότι οι βλάβες στο ήπαρ του κοριτσιού είχαν προκύψει από τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε. Ωστόσο, μετά τα στοιχεία που προέκυψαν από τον θάνατο της Τζωρτζίνας, σύμφωνα με την κ. Τσάκωνα, θα πρέπει να υπάρξει επανεξέταση δεδομένων.
«Όχι» από την ανακρίτρια στα τέσσερα αιτήματα της Πισπιρίγκου
Σε δημοσίευμα της Real News την Κυριακή, 29 Μαΐου, αναφέρεται επιπλέον ότι, η 18η τακτική ανακρίτρια, η οποία διενεργεί την κύρια ανάκριση για τις συνθήκες θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, Χριστίνα Σαλάππα, απέρριψε και τα τέσσερα αιτήματα που υπέβαλε η κατηγορούμενη, Ρούλα Πισπιρίγκου.
Μέσω των συνηγόρων της, η προφυλακισμένη μητέρα των τριών κοριτσιών, αιτήθηκε τη διενέργεια επιπλέον συγκεκριμένων πράξεων. Η ίδια εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι είναι αθώα και πως δεν χορήγησε εκείνη την φονική ποσότητα κεταμίνης που βρέθηκε στη σορό του παιδιού. Τέσσερα ήταν τα αιτήματα της Πισπιρίγκου: Να ερωτηθούν οι αρμόδιοι πραγματογνώμονες σχετικά με τον υπολογισμό του συνολικού αριθμού φιαλιδίων που αντιστοιχούν στην περιεκτικότητα της κεταμίνης που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας. Δηλαδή πόσα φιαλίδια θα μπορούσαν να έχουν δοθεί για την κάλυψη της συνολικής ποσότητας των 6,5 μg/ml που σκότωσε την 9χρονη.
Η ίδια ζήτησε ακόμα να ερωτηθούν οι ειδικοί σχετικά με το αν υπάρχει καταγραφή της καρδιακής λειτουργίας από τον απινιδωτή – βηματοδότη και αν μέσω αυτών των καταγραφών, μπορεί να προκύψει η ακριβής ώρα θανάτου. Επιπλέον η κατηγορούμενη ζήτηση τη διενέργεια νέας τοξικολογικής εξέτασης αίματος και ούρων της 9χρονης από άλλο εργαστήριο ώστε να επαληθευτούν τα σχετικά αποτελέσματα. Τέλος, την εξέταση ως μαρτύρων των νοσηλευτών του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και ειδικά μια συγκεκριμένη νοσοκόμα, αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του παιδιού, καθώς και της ίδιας της κατηγορούμενης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, και στα τέσσερα από τα αιτήματα της κατηγορούμενης, η απάντηση της ανακρίτριας ήταν αρνητική.
Ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι θα μετρήσει στην απόφαση του Μαξίμου
Μαγδεμβουργο: Στην αναζήτηση κινήτρου του δράστη της επίθεσης – Οι ακροδεξιές θεωρίες και οι προειδοποιήσεις
Πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου: Νέα προπτυχιακά προγράμματα μέσα στο 2025
Η Σημασία των Μιτοχονδρίων στην Αναγεννητική Ιατρική: Ιστορία και Σύγχρονες Θεραπείες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr