Ποιοι κινδυνεύουν από τον καύσωνα, τι να προσέξουν – Ο Τζανάκης εξηγεί στο OPEN
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Συμβουλές ιδιαίτερα σε άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο από τον καύσωνα έδωσε ο Νίκος Τζανάκης, Καθηγητής Πνευμονολογίας, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη στην τηλεόραση του Open.
Ποιοι κινδυνεύουν από τον καύσωνα, τι να προσέξουν – Ο Τζανάκης εξηγεί
«Ο καύσωνας παρότι μοιάζει κάτι το οποίο στην ουσία μας ταλαιπωρεί θα πρέπει να πούμε ότι ως ιατρική συνθήκη είναι επικίνδυνη. Είναι ένας παράγοντας θανάτου θα έλεγα. Θανατηφόρος. Επομένως, δεν πρέπει να τον εκλαμβάνουμε τουλάχιστον ορισμένοι άνθρωποι ως παράγοντα ταλαιπωρίας αλλά ως παράγοντα που δυνητικά θα βάλει σε κίνδυνο τη ζωή μας», είπε αρχικά ο κ. Τζανάκης.
«Ποιες είναι αυτές οι κατηγορίες των ανθρώπων που κινδυνεύουν; Είναι όλοι οι χρόνιοι πάσχοντες, ειδικά με αναπνευστικά προβλήματα, όπως χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, πνευμονική ίνωση και επίσης οι βαριά καρδιαγγειακοί άρρωστοι, κυρίως οι άρρωστοι που έχουν καρδιακή ανεπάρκεια και νεφρική ανεπάρκεια μαζί, ιδίως άρρωστοι που παίρνουν διουρητικά. Είναι μία μεγάλη κατηγορία ανθρώπων που είναι πάρα πολύ επικίνδυνη. Κρατήστε το αυτό. Πρέπει να το προσέξουμε. Είναι οι άνθρωποι που έχουν ψυχικά νοσήματα και παίρνουν αντι-ψυχωσική αγωγή. Αυτούς πρέπει να τους φροντίσουμε ιδιαιτέρως. Οι φροντιστές αυτών των ανθρώπων ή οι συμπαραστάτες τους πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί αυτό το διάστημα. Το πρόβλημα σε αυτούς (τους ασθενείς) είναι ότι η αγωγή τους σε συνδυασμό με τον καύσωνα είναι μια δύσκολη περίπτωση. Μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση και θάνατο. Οι άνθρωποι αυτοί (που φροντίζουν άτομα με ψυχικά νοσήματα) θα πρέπει να ενυδατώνουν τους αρρώστους ιδιώς αν δεν είναι σε θέση να ζητήσουν νερό, να είναι σε δροσερό μέρος, όλοι οι άνθρωποι που ανέφερα πριν δεν πρέπει να κάνουν σωματική δραστηριότητα ιδιαίτερη, δεν πρέπει να βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους αλλά σε ένα μέρος όπου η θερμοκρασία κατά βάση θα είναι κάτω από 26 βαθμούς Κελσίου», ανέφερε ο κ. Τζανάκης.
Ορια ηλικίας στο δημόσιο: Για ποιους θα καταργηθεί η σύνταξη πριν τα 62
Τα μαγευτικά Λαλάρια της Σκιάθου: Μία από τις 50 καλύτερες παραλίες σε ολόκληρο τον κόσμο
Η Γαλλία βγαίνει μπροστά για την ειρήνη στην Ουκρανία: Οι πρωτοβουλίες Μακρόν για στρατιωτική αυτονομία στην Ευρώπη
«Χτύπημα για την τρομοκράτησή μας»: Τι καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού μετά τον έλεγχο στα γραφεία του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών
Από το Χαλιφάτο στο διαδίκτυο: Η «ψηφιακή γενιά των λύκων» και το νέο, τρομακτικό, πρόσωπο του ISIS
Οικογένεια Μπέκαμ: Unfollow στα social media – Νέα ένταση στις σχέσεις με τον Μπρούκλιν
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



