Ημαθία: Συνελήφθη για τηλεφωνικές απάτες σε ηλικιωμένους - Έλεγε ότι τραυματίστηκε το παιδί τους και έπαιρνε λεφτά
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη σε περιοχή της Ημαθίας 37χρονος Αιγύπτιος για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.
Μαζί με συνεργούς του, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη τηλεφωνικών απατών σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, με πρόσχημα ότι το παιδί τους τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα και χρειάζονται επειγόντως χρήματα για να χειρουργηθεί.
Χρησιμοποιώντας αυτήν τη μεθοδολογία προσπάθησαν την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου να εξαπατήσουν μία ηλικιωμένη γυναίκα και να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, χωρίς, ωστόσο, να το καταφέρουν.
Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι με τον ίδιο τρόπο εξαπάτησαν το τελευταίο δίμηνο τρεις ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Ημαθίας και τους απέσπασαν συνολικά 20.750 ευρώ, 5 χρυσές λίρες και κοσμήματα αξίας 1.000 ευρώ.
Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Χριστούγεννα στους δρόμους θα κάνουν οι αγρότες - Τα «όχι» και τα «ναι» της κυβέρνησης
Ποια θα είναι η γεωπολιτική κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο το 2026 - Γιατί θα είναι απαιτητική χρονιά για την Ελλάδα
Σπάει όλα τα ρεκόρ η ανεργία των πτυχιούχων ΑΕΙ στην Ελλάδα - Ποια η κατάσταση στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ
Η «ζαριά» του Μητσοτάκη με τα μπλόκα και τις παρακάμψεις, τα τηλεφωνήματα του Ρωμανού σε αγροτοσυνδικαλιστές και ο υπουργός που ζει σε πεζόδρομο με άσφαλτο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




