Μπαράζ συλλήψεων στη Μυτιλήνη για έναν σταυρό
Πως ξεκίνησε η κόντρα του σταυρού στην παραλία Απελλή της Μυτιλήνης🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων έφτιαξαν και τοποθέτησαν-με τη βοήθεια γερανού-τα ξημερώματα ακόμα έναν μεγάλο μεταλλικό σταυρό με μια μεγάλη τσιμεντένια βάση στην παραλία «Απελλή» της Μυτιλήνης, ξαναφουντώνοντας μια υπόθεση που είχε δικάσει και προβληματίσει μεγάλα τμήματα της τοπικής κοινωνίας. Την κίνησή τους γνωστοποίησαν οι ίδιοι πολίτες μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει σε 32 συλλήψεις.
Το χρονικό της κόντρας
Ένα αίτημα ΜΚΟ στη Λέσβο να γκρεμιστεί ένας σταυρός που τοποθετήθηκε στην παραλία «Απελλή» Μυτιλήνης τον περασμένο Σεπτέμβριο, έδωσε τροφή για να ξεσπάσει μία έντονη κόντρα μεταξύ αλληλέγγυων και μεταναστών από τη μία και πολιτών από την άλλη που σύμφωνα με την «Συνύπαρξη» «παραπλανήθηκαν από διαστρεβλωμένους τίτλους και αναρτήσεις» αλλά και ακροδεξιών στοιχείων που θέλησαν να εκμεταλλευτούν το θέμα κατά το δοκούν.
Όλα ξεκίνησαν από μία δημόσια ανακοίνωση της «Συνύπαρξης» προς τις Αρχές για «παράνομη τοποθέτηση μεγάλου τσιμεντένιου λευκού σταυρού στην παραλία Απελλή Μυτιλήνης», όπου, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «φέτος σημειώθηκαν μικροεπεισόδια ανάμεσα σε ντόπιους και πρόσφυγες κολυμβητές». Μάλιστα, όπως σημειώνονταν στην ανακοίνωση, ο σταυρός δεν προϋπήρχε αλλά τοποθετήθηκε με σκοπό να λειτουργεί ως αποτρεπτική εικόνα για τους πρόσφυγες για να μην πηγαίνουν στην παραλία να κάνουν μπάνιο.
Έτσι η ΜΚΟ ζήτησε με επιστολή της από τον Δήμο Λέσβου να απομακρυνθεί ο σταυρός από το συγκεκριμένο σημείο. Αυτό ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει μία μεγάλη κόντρα που είχε ως αποτέλεσμα να της «χρεώνουν» ότι «ζήτησε να κατέβουν όλοι οι σταυροί από τη Λέσβο για να μην ενοχλούνται οι "λαθρομετανάστες"».
Η ΜΚΟ δημοσιοποίησε την επιστολή της και μέσω της σελίδας της στο facebook όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «Τα μέλη και προσωπικά η πρόεδρος, που υπέγραφε την σχετική επιστολή δέχτηκαν χυδαίες ύβρεις του πεζοδρομίου, απειλές, σεξιστικά σχόλια μέσω τηλεφώνου, μέσων κοινωνικής δικτύωσης κλπ.» και διευκρίνιζε ότι δεν ζήτησε να κατέβουν όλοι οι σταυροί από το νησί, αλλά μόνο ο συγκεκριμένος, ο οποίος «δεν προϋπήρχε αλλά στήθηκε από αφέλεια ή από σκοπιμότητα για να αποτρέπει τους μετανάστες να έρχονται για κολύμβηση εκεί».
Τέλος συμπλήρωσε, πως τα μέλη του συλλόγου στα 20 χρόνια εθελοντικής προσφοράς τους έχουν συνεργαστεί πολλές φορές με την εκκλησία «σεβόμενα παράλληλα διαφορετικές πεποιθήσεις και απόψεις άλλων θρησκειών και δογμάτων».
Προσωπικός γιατρός... από την αρχή: Γιατί πολίτες πρέπει να κάνουν νέες εγγραφές
Καιρός τύπου «Π» τις επόμενες μέρες, με βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας - Οι περιοχές που θα επηρεαστούν
Economist: Το 2025 τα Γλυπτά του Παρθενώνα ενδέχεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα αλλά ίσως με... ανταλλαγή
Απροστάτευτα στην Ελλάδα τα παιδιά: Κακοποιείται τουλάχιστον 1 κάθε 3 μέρες - Τα συγκλονιστικά στοιχεία
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr