Πολλά τα ερωτήματα για το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας στην Αθήνα
Ποιοι επέβαιναν στο κυβερνητικό αεροσκάφος, γιατί αυτό έμεινε τέσσερις ώρες και ποιος έδωσε την άδεια προσγείωσης είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Αρκετά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν για την πτήση – μυστήριο από το Καράκας στην Αθήνα του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας. Από τα πιο σημαντικά ερωτήματα που προκύπτουν είναι γιατί το κυβερνητικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος», ποιοι επέβαιναν σε αυτό και αν οι επιβαίνοντες είχαν συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη της Ελλάδας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.
Το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας προσγειώθηκε στην Αθήνα –σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές– προκειμένου να ανεφοδιαστεί. Αυτό που προβληματίζει, πάντως, είναι το γεγονός ότι ο πιλότος του αεροσκάφους είχε ζητήσει πριν την άδεια να προσγειωθεί σε αρκετές ακόμη ευρωπαϊκές χώρες χωρίς, όμως, να την λάβει.
Το αεροσκάφος στις 24 Φεβρουαρίου είχε κάνει στάση στην Πορτογαλία, μετά την απειλή του πιλότου ότι θα πέσει λόγω έλλειψης καυσίμων, καθώς και δύο ημέρες μετά στη Γενεύη και μετά έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Η παραμονή στην Ελλάδα
Ζήτησε να παραμείνει για μία ώρα για ανεφοδιασμό στην Ελλάδα αλλά παρέμεινε τέσσερις, χωρίς, όμως, να είναι γνωστός ο λόγος. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν μέσα στο σκάφος βρισκόταν ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα όπως αρχικά είχε διαρρεύσει και αν συναντήθηκε με κάποιον εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης ή με κάποιον από την πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας.
Στελέχη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα σημείωναν, πάντως, ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Καράκας τη μέρα που η κυβέρνηση έβγαλε από την κεντρική τράπεζα μεγάλη ποσότητα χρυσού.
Η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει απαντήσει πως επετράπη να προσγειωθεί ένα αεροσκάφος χωρίς να υπάρχει σχέδιο πτήσης, ποιοι ήταν οι επιβάτες του και με ποιους συναντήθηκαν, τι έκρυβε στους χώρους του, γιατί παρέμεινε για τέσσερις και όχι για μία ώρα όπως είχε ζητηθεί.
Από την πλευρά της, πάντως, η Νέα Δημοκρατία έθεσε μία σειρά ερωτημάτων προς το Μαξίμου σχετικά με την προσγείωση του αεροσκάφους.
«Οι ερωτήσεις προς την κυβέρνηση είναι προφανείς: Για ποιον ακριβώς λόγο έδωσε άδεια προσγείωσης στο εν λόγω αεροσκάφος, όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν και με ποιους ακριβώς συναντήθηκε ο εκπρόσωπος του κ. Μαδούρο;», σημειώνει η Νέα Δημοκρατία.
Η απάντηση του Μαξίμου
«Τα λαγωνικά του ΣΚΑΪ μας ανακάλυψαν ξανά. Από την προσγείωση ενός αεροσκάφους, το οποίο ερχόταν από την Ασία, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με σκοπό τον ανεφοδιασμό, ο ΣΚΑΪ κατασκεύασε μια θεωρία συνωμοσίας, την οποία θα ζήλευε ακόμη και ο Άρτεμης Σώρρας. Η ΝΔ προφανώς έσπευσε να την υιοθετήσει, όπως προφανώς αναμέναμε. Το ερώτημα είναι εάν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει κανείς με την κατάντια ενός πάλαι ποτέ σοβαρού κόμματος».
Μπορεί, πάντως, το κυβερνητικό αεροπλάνο της Βενεζουέλας να κατέληξε στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, όμως τα ερωτήματα που έχουν τεθεί, παραμένουν αναπάντητα.
Πώς θα αντιδράσει ο Πούτιν μετά το πράσινο φως Μπάιντεν στο Κίεβο για τους πυραύλους ATACMS – Οι σκέψεις του Ρώσου προέδρου
Δημοσκόπηση Prorata: Ποιον θα ψήφιζαν οι Έλληνες για πρόεδρο των ΗΠΑ
Άνοιξε η πλατφόρμα για το «Gigabit Voucher» - Περισσότερα από 379.000 νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποκτούν ευρυζωνικές συνδέσεις
Πρώτο διαζύγιο για προπονητή της Euroleague: Τέλος ο Ομπράντοβιτς απ' τον πάγκο της Μονακό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr