Καταγγελία: Κομμάτια του Ναού του Ποσειδώνα στον βυθό της θάλασσας
Ο πρόεδρος οργανισμού Λιμένος Λαυρίου, Δημήτρης Νικολάου, ανέφερε στην ΕΡΤ ότι προτείνει «να μεταφερθούν τα τμήματα του ναού στο λιμάνι του Λαυρίου υπό την εποπτεία της υπηρεσίας αρχαιολογίας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο καταγγέλλουν ότι εδώ και αρκετό καιρό το κράτος αδιαφορούσε για το γεγονός ότι ευρήματα ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας έχουν αποκολληθεί από τον Ιερό Ναό του Ποσειδώνα και έχουν καταλήξει στα βράχια και τον βυθό της γύρω θαλάσσιας περιοχής, χωρίς να φυλάσσονται και με κίνδυνο να γίνουν έρμαιο του οποιουδήποτε αρχαιοκαπήλου.
Ο πρόεδρος οργανισμού Λιμένος Λαυρίου, Δημήτρης Νικολάου, ανέφερε στην ΕΡΤ ότι προτείνει «να μεταφερθούν τα τμήματα του ναού στο λιμάνι του Λαυρίου υπό την εποπτεία της υπηρεσίας αρχαιολογίας, να συντηρηθούν και να επιστρέψουν στο ναό».
Από την άλλη, ο τμηματάρχης εφορείας εναλίων αρχαιοτήτων, Γιώργος Κουτσουφλάκης, σημείωσε: «Δεν βρίσκω το λόγο να μετακινηθούν από το σημείο τα αρχαία. Αποτελούν την ιστορία της περιοχής. Δεν υπάρχει πρόγραμμα αναστήλωσης σε εξέλιξη. 'Εχει γίνει καταγραφή από τη δεκαετία του ΄80. Πάντως, δεν βλέπω καμία σκοπιμότητα αυτή τη στιγμή για την μετακίνηση τους».
«Δυο χρόνια παρακαλάμε»: «Μονοβάρδιες» ακόμα και στο Ελευθέριος Βενιζέλος - Τι καταγγέλλουν οι ηλεκτρονικοί μηχανικοί ασφαλείας
Σε εγκαίνια, χωρίς κανάλια αλλά με social media ο Άδωνις Γεωργιάδης: Η στροφή του υπουργού Υγείας
Επιστροφή στις ρίζες (ξανά)ζητάνε βουλευτές της ΝΔ - Κλείνει το «μάτι» στο παραδοσιακό κοινό η κυβέρνηση
Το «τσιρότο» του Μητσοτάκη, τα ραντεβού με «αναποφάσιστους» βουλευτές, το ριζίτικο για τον Τσίπρα και οι... Dividend Aristocrats
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr