Χαλκιδική: Μπουλντόζα ξήλωσε αυθαίρετες παραθαλάσσιες περιφράξεις με... 5ετή καθυστέρηση - Ανοίγει διάδρομος για ΑμεΑ
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Κάλλιο αργά παρά ποτέ λέει ο θυμόσοφος λαός. Πέντε χρόνια μετά την απόφαση του δήμου Κασσάνδρας για καθαίρεση παράνομων περιφράξεων που μπλόκαραν την δίοδο στη θάλασσα στην περιοχή της Σίβηρης στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής το πρωί της Τρίτης 25 Απριλίου, σκαπτικά μηχανήματα του δήμου Κασσάνδρας ξήλωσαν τις παράνομες περιφράξεις. Το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με την δήμαρχο της περιοχής Αναστασία Χαλκιά, θα προχωρήσουν οι εργασίες ανάπλασης του σημείου. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η κατασκευή διόδου πρόσβασης για ΑΜΕΑ.
«Ολοκληρώσαμε την μελέτη για την κατασκευή πρόσβασης ατόμων με ΑΜΕΑ σε κείνο το σημείο. Μας συγχρηματοδότησε το Πράσινο Ταμείο με 180.000 ευρώ για να ολοκληρώσουμε τον παραλιακό πεζόδρομο της Σίβηρης και να αποκτήσουν πρόσβαση και τα ΑΜΕΑ στη θάλασσα. Η απόφαση καθαίρεσης της αυθαίρετης κατασκευής είχε παρθεί το 2018 από την προηγούμενη δημοτική αρχή χωρίς, όμως ποτέ να την υλοποιήσει» δήλωσε στο ethnos.gr, η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά.
Σύμφωνα με την ίδια «εδώ και πολλά χρόνια δεν τόλμησε κανείς να γκρεμίσει τις συγκεκριμένες αυθαίρετες περιφράξεις. Τόλμησα και τις γκρέμισα και κάναμε τη διάνοιξη. Μέχρι σήμερα οι λουόμενοι χρησιμοποιούσαν μια σκαλίτσα για να φτάσουν στη θάλασσα. Συνεχίζουμε με γοργό και σταθερό βηματισμό τις δράσεις ανάπλασης και εξωραϊσμού των οικισμών του Δήμου μας, για να προσφέρουμε ασφάλεια και αισθητική αναβάθμιση σε κατοίκους και επισκέπτες. Ο παραλιακός οικισμός της Σίβηρης είναι ένα διαμάντι για τον Δήμο Κασσάνδρας που οφείλουμε να προστατεύουμε και να φροντίζουμε».
Όλο το προηγούμενο διάστημα ο δήμος Κασσάνδρας είχε δεχτεί επανειλημμένες οχλήσεις γονέων με παιδιά ΑΜΕΑ οι οποίοι παραπονιόντουσαν για την κατάσταση και ζητούσαν από τις αρχές να παρέμβουν.
«Η πανδημία, τα τελευταία δύο χρόνια μας καθυστέρησε πάρα πολλοί για να προχωρήσουμε αυτές τις διαδικασίες Από δω και πέρα θα προσπαθήσουμε ανοίξουν όλες οι δίοδοι προς τη θάλασσα. Σε κάθε περιοχή είναι αρκετές οι κλειστές δίοδοι. Όλα αυτά τα χρόνια κανένας δεν έμπαινε στην διαδικασία να ανοίξει διόδους και όλοι έφραζαν. Υπάρχουν σημεία που δεν μπορείς να κατέβεις στη θάλασσα. Ανά 300 μέτρα πρέπει να υπάρχει δίοδος. Θα εφαρμοστεί κατά γράμμα. Η ασφάλεια των δημοτών και επισκεπτών μας είναι πάνω απ’ όλα». πρόσθεσε η κ. Χαλκιά.
Γιατί ο Μπάιντεν επέτρεψε στην Ουκρανία να κάνει χρήση πυραύλων στο ρωσικό έδαφος; Πώς αλλάζουν οι ισορροπίες στον πόλεμο
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από τον Άρειο Πάγο για το χαμένο υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη
Στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ την Τετάρτη - Ποιες ώρες τραβούν χειρόφρενο
Το αντίο του Κώστα Μυλώση στον κουμπάρο του Βασίλη Μαντζουράνη - Η μέρα και η ώρα της κηδείας του αδικοχαμένου μουσικού
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr