Κοζάνη: Σοβαρές ζημιές στον κάμπο του Βελβεντού από ξαφνικό μπουρίνι
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Σοβαρές ζημιές στη σοδειά των αγροτών προκάλεσε μπουρίνι που «χτύπησε» την περιοχή του Βελβεντού.
Σύμφωνα με το GRTIMES οι αγρότες αναφέρουν ότι οι μεγαλύτερες ζημιές εντοπίζονται στα ροδάκινα και τα νεκταρίνια, που ήταν έτοιμα προς συγκομιδή.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βελβεντού, Βασίλης Τζουράς, επισημαίνει ότι υπέστησαν σοβαρές ζημιές και τα συστήματα αντιχαλαζικής προστασίας που έχουν εγκατασταθεί στο μεγαλύτερο μέρος του κάμπου.
«Ήταν τόσο δυνατοί οι άνεμοι που επικράτησαν στιγμιαία που στην κυριολεξία γκρέμισαν δίχτυα και κολώνες, καταπλακώνοντας και καταστρέφοντας τα δένδρα. Η καταστροφή σε αυτές τις καλλιέργειες είναι καθολική» τόνισε ο κ. Τζουράς και πρόσθεσε ότι «έχει ήδη ενημερωθεί το τοπικό κλιμάκιο του ΕΛΓΑ προκειμένου να προχωρήσει στις εκτιμήσεις των ζημιών».
«Έκαναν μπάζωμα α λα Τέμπη»: Καταγγελία κτηνοτρόφου για υγειονομική βόμβα μετά τη θανάτωση των ζώων του
Ο Τραμπ κλείνει το μάτι στους μελανοχίτωνες της Ευρώπης
Το παραμύθι των Χριστουγέννων – Κάποτε οι συγγραφείς, μάς αποκάλυπταν την ζοφερή πραγματικότητα, τώρα μόνο απατηλή λάμψη
Οι επιστήμονες προειδοποιούν για δυναμική μετάδοση της γρίπης κατά τις γιορτές - Έξαρση τις επόμενες ημέρες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



