Nova: Δέσμευση 1 εκατ. ευρώ για πρόγραμμα υποστήριξης της περιοχής του Εβρου
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Πρόγραμμα στήριξης ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ για έργα αποκατάστασης στις περιοχές που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές, ανακοίνωσε η Nova, η οποία δέσμευσε το συγκεκριμένο ποσό για το σκοπό αυτό.
Η εταιρία εκκινεί το πρόγραμμα, αναλαμβάνοντας ως ανάδοχος τις αντιπλημμυρικές και αντιδιαβρωτικές παρεμβάσεις, που θα λάβουν χώρα σε συγκεκριμένη περιοχή του Έβρου. Πρόκειται για ένα έργο άμεσης προτεραιότητας και υψηλής σημασίας στη μακρά διαδικασία αποκατάστασης της περιοχής.
Η πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια της Απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρου Σκυλακάκη, τον περασμένο Αύγουστο, βάσει της οποίας προβλέπεται, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η κατασκευή αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών ορεινών, υδρονομικών έργων, σε όλη τη χώρα και ο άμεσος ορισμός αναδόχων αποκατάστασης στις πυρόπληκτες περιοχές, όπου υπάρχουν αυξημένοι κίνδυνοι πλημμυρικών φαινομένων.
Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, η Nova δεσμεύεται να συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια, τόσο με οικονομικούς πόρους όσο και με τεχνογνωσία, ενώ παράλληλα θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους συνδρομητές της σε όλες τις πληγείσες περιοχές.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε: «Η κατασκευή αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων στις πληγείσες περιοχές είναι επιτακτική ανάγκη για να διασφαλιστεί η φυσική αναγέννηση και η συγκράτηση του εδάφους, καθώς και για να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Ιδιωτικές πρωτοβουλίες - όπως η παρούσα - και κάθε άλλο πρόσφορο χρηματοδοτικό εργαλείο, καθώς και τεχνογνωσία, πρέπει να αξιοποιούνται. Οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης επιτάσσουν δραστικές λύσεις και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αδράνειας».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nova, Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, σημείωσε: «Βιώνοντας την ανυπέρβλητη πίεση που υπέστη η όμορφη χώρα μας τους τελευταίους δύο μήνες δημιουργεί την υποχρέωση να σηκώσουμε τα μανίκια και να βοηθήσουμε με κάθε δυνατό μέσο. Το πρόγραμμα στήριξης, ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, που ανακοινώνει η Nova, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι στηρίζουμε τους συμπολίτες μας και τη χώρα, με κάθε δυνατό τρόπο».
Η Γαλλία βγαίνει μπροστά για την ειρήνη στην Ουκρανία: Οι πρωτοβουλίες Μακρόν για στρατιωτική αυτονομία στην Ευρώπη
«Χτύπημα για την τρομοκράτησή μας»: Τι καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού μετά τον έλεγχο στα γραφεία του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών
Από το Χαλιφάτο στο διαδίκτυο: Η «ψηφιακή γενιά των λύκων» και το νέο, τρομακτικό, πρόσωπο του ISIS
Οικογένεια Μπέκαμ: Unfollow στα social media – Νέα ένταση στις σχέσεις με τον Μπρούκλιν
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



