Πισπιρίγκου: Βαρύτατες κατηγορίες από την εισαγγελέα - «Σκεφτόταν μόνο τον εαυτό της - Εξοικειωμένη με φάρμακα»
«Κόλαφος» η εισαγγελέας για τη Ρούλα Πισπιρίγκου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 7 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
«Καταπέλτης» είναι η εισαγγελέας η οποία αγόρευσε για τη Ρούλα Πισπιρίγκου περισσότερες από εννέα ώρες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αναφερόμενη την υπόθεση θανάτου της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.
Σύμφωνα με το dikastiko.gr, κατά τη διάρκεια της αγόρευσης της, η εισαγγελέας έκανε λόγο για μια «πλήρως οχυρωμένη καρδιά» αναφερόμενη στη Τζωρτζίνα , ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στην συμπεριφορά της κατηγορούμενης διερωτώμενη «ήταν σίγουρη ότι το παιδί ήταν σε πολύ καλά χέρια ή όντως δεν μπορούσε να εκφράσει τα συναισθήματα της».
Πάντως, κατά την ίδια, η κατηγορούμενη είχα μια εξοικείωση με τα φάρμακα, αφού «συμβουλεύει την αδελφή της για μια ωτίτιδα, έχει πολλές αναζητήσεις στο διαδίκτυο για αναισθητικά φάρμακα».
Η εισαγγελική λειτουργός άφησε αιχμές για την 35χρονη, αφού στη διάρκεια της μαγνητικής του παιδιού της εκείνη αντάλλασσε μηνύματα για το χωρισμό της με το Μανό Δασκαλάκη. «Μπαίνει το παιδί να κάνει τη μαγνητική και ασχολείται με τι ανάρτηση θα κάνει στο Facebook! Ο κύριος Δασκαλακης τη ρωτάει για το παιδί της και εκείνη ασχολείται με τη σχέση του μαζί της! Όσο λοιπόν το παιδί κάνει μαγνητική και θα έπρεπε να έχει αγωνία, εκείνη ασχολείται με αυτά που σας διάβασα. Έλεγε εδώ ότι όταν κανείς παιδιά μπαίνεις σε δεύτερη μοίρα. Αυτά μάλλον τα είχε ξεχάσει τότε, γιατί τότε σκεφτόταν μόνο τον εαυτό της!».
«Στην εντατική δεν εμφάνισε κανένα σύμπτωμα»
«Μήπως ήθελε να μπει στη ΜΕΘ για να δείξει τη σοβαρότητα της υγείας του παιδιού; Σε ποιον ήθελε να το δείξει αυτό; Αναδείχθηκε και μια διαμαρτυρία της στον κ. Ηλιαδη ότι γιατί δεν κράτησε το παιδί στην εντατική να είναι συνδεδεμένο με τα μηχανήματα. Όμως στην εντατική δεν έβαζαν το παιδί σε κάποιο μηχάνημα. Μόνο ένα μόνιτορ του έβαζαν. Το μόνο που άλλαζε ήταν η απουσία της ίδιας! Είχε την ίδια νοσηλεία, τα ίδια φάρμακα που έπαιρνε και στην κλινική, μόνο που στην εντατική δεν εμφάνισε κανένα σύμπτωμα» είπε η εισαγγελέας και συνέχισε λέγοντας ότι από τις καταθέσεις των γιατρών προέκυψε ότι «κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει αυτά τα επεισόδια αφού ποτέ κανείς δεν είδε την έναρξη τους!».
Τι είπε για την ιατροδικαστή Δημακοπούλου
Αναφερόμενη στη βασική μάρτυρα υπεράσπισης της κατηγορούμενης, ιατροδικαστή Ουρανία Δημακοπούλου σχολίασε: «Όλο αιτίες θανάτου μας έλεγε στην κατάθεση της. Αν κάποιος έμπαινε και γκουγκλαρε τις αιτίες θανάτου που είπε, αυτό το παιδί ήταν μια ωρολογιακή βόμβα στο Καραμανδάνειο. Αναρωτιέμαι αν πράγματι είδε τα έγγραφα της δικογραφίας. Μπορεί να έχει γνώσεις, πλην όμως εδώ θα έπρεπε να μην ασχοληθεί με τα κλινικά θέματα αλλά να αρκέστηκε μόνο στο κομμάτι της επιστήμης της, τα νεκροτομικά ευρήματα για τα οποία δεν είπε».
Έχουν μιλήσει πολλοί αλλά όχι η Δικαιοσύνη
Νωρίτερα, η εισαγγελέας τόνισε ότι «έχουν μιλήσει πολλοί αλλά όχι η Δικαιοσύνη».
«Η διαδικασία διήρκησε σχεδόν ένα χρόνο, έχουμε κάνει 89 συνεδριάσεις, έχουν εξεταστεί περίπου 60 μάρτυρες, πλήθος εγγράφων και αποδεικτικών στοιχείων, η απολογία της κατηγορούμενης διήρκεσε 9 ημέρες. Δεν υπήρξε πολύπλοκο νομικό ζήτημα να απασχολήσει της διαδικασία, αφού τα ζητήματα ήταν κυρίως ιατρικά» ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, Ευαγγελία Σπυριδωνίδου.
Η εισαγγελέας αναφέρθηκε σε μία δίκη που εξ'αρχής χαρακτηρίστηκε «εμβληματική»: «Πιστεύω ότι χαρακτηρίστηκε έτσι επειδή στη θέση του θύματος βρισκόταν η κόρη της κατηγορουμένης, Τζωρτζινα Δασκαλάκη».
Στην αγόρευσή της μέχρι στιγμής έχει παραθέσει τα πραγματικά περιστατικά που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία με βάση τις καταθέσεις γιατρών και υπόλοιπων στοιχείων.
Η γέννηση, ο γάμος, η οικογένεια
Μιλώντας για το πραγματικό μέρος της υπόθεσης, η κα Σπυριδωνίδου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη γέννηση, τον γάμο και την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου: «Ο κ. Δασκαλάκης χαρακτήρισε στην κατάθεση του "άψογη μητέρα". Μας είπε ότι υπήρχαν προστριβές και περίοδοι διάστασης. Σε αυτό τον έγγαμο βίο πρώτα έφυγε από τη ζωή η Μαλένα το 2019, ακολουθεί η γέννηση της Ίριδας που έφυγε από το ζωή το 2021. Εκείνη την περίοδο ο κ. Δασκαλάκης είχε αποχωρήσει από το σπίτι. Όταν αποβίωσε η Ίριδα επέστρεψε ο κ. Δασκαλάκης αλλά από το μηνύματα διαφαίνεται ότι υπήρχε έντονη συζήτηση για χωρισμό. Μιλούσαν για διατροφή και διαχωρισμό περιουσιακών στοιχείων».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην απόφαση της κατηγορούμενης τον Απρίλιο 2021 «να κλειστεί σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για να απομονωθεί. Ο κ. Δασκαλάκης φοβούμενος μήπως κάνει κάποια επικίνδυνη ενέργεια στον εαυτό της επικοινωνεί με την οικογένεια της. Η αδελφή της αναζητώντας την, έχει στείλει μηνύματα "θα πάω στον εισαγγελέα να σας καταγγείλω". Η κατηγορούμενη επιμένει ότι θέλει να μείνει μόνη της λέγοντας "η πρώτη είμαι ή τελευταία; Αφήστε με ήσυχη". Η αδελφή απαντά "σύνελθε θα σε κλείσουν στην ψυχιατρική!" και η κατηγορούμενη επιμένει να μεγαλώσει το παιδί ο Δασκαλάκης. "Σήκωσε το και μετά αυτοκτόνα" γράφει η αδελφή της σε μια απέλπιδα προσπάθεια. Τελικά την βρίσκουν και πηγαίνουν στο σπίτι της μητέρας της».
«Κρίσιμο ζήτημα η κλινική εξέταση του παιδιού»
Η εισαγγελέας περιέγραψε λεπτό προς λεπτό το επεισόδιο που έπαθε η Τζωρτζίνα, με την κατηγορούμενη να υποστηρίζει πως το παιδί έκανε κάτι σαν σπασμούς: «Το παιδί μεταφέρθηκε στις 8 παρά 10 το πρωί στο Καραμανδάνειο. Η γιατρός που το εξέτασε πρώτη, είπε πως η κατηγορούμενη της περιέγραψε το περιστατικό και πως το παιδί σύμφωνα με αυτά που της είπε, είχε συσπάσεις άκρων και περιστοματική κυάνωση. Η επόμενη γιατρός που το εξέτασε έδωσε ανάλογη περιγραφή για τα λεγόμενα της μητέρας, αλλά δεν πείστηκε γιατί το παιδί είχε συνείδηση, όπως είπε η μητέρα».
Το κρίσιμο ζήτημα κατά την εισαγγελέα είναι η κλινική εξέταση του παιδιού. «Εκεί δεν προέκυψε τίποτα ανησυχητικό. Το Καραμανδάνειο είναι αμιγώς παιδιατρικό νοσοκομείο. Μας είπε η διευθύντρια του νοσοκομείου ότι είχαν προβληματιστεί επειδή η οικογένεια είχε χάσει αλλά δυο παιδιά. Μας είπε ότι ήταν "υπερπολύτιμο παιδί". Μας μετέφερε ότι το παιδί ήταν μια χαρά και δεν είχε κάτι ιδιαίτερο. Μας είπε πως όταν τα παιδιά έχουν σπασμούς, οι γονείς ορμούν στο νοσοκομείο, μπαίνουν ακόμα και με το αυτοκίνητο. Αυτό εδώ δεν το είδαν…».
Όπως περιέγραψε, αν και το παιδί είχε πάρει για εξιτήριο σε εκείνο το χρονικό σημείο και δεν είχε εμφανίσει πρόβλημα στην καρδιά της, «ευθύς αμέσως η κατηγορούμενη ανακοινώνει στους γιατρούς ότι το παιδί έχει κάνει εμετό. Οι γιατροί είπαν για σάλιο, όμως ακύρωσαν το εξιτήριο για να κάνουν και άλλες εξετάσεις. Το παιδί είχε μια ωχρότητα και κοιλιακό άλγος, αλλά τα συμπτώματα υφέθηκαν σταδιακά».
Συγκλονιστικά στοιχεία της ΕΛΑΣ για την ενδοοικογενειακή βία - Περισσότερες από 15.000 γυναίκες θύματα σε 10 μήνες
Ψήφισαν και οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ: «Restart» και «αντεπίθεση» από Δευτέρα - Οι τοποθετήσεις τους για την επόμενη ημέρα
Τα δύο σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας: Τι θα γίνει με εκλογικό νόμο και ανασχηματισμό
Ο Μασκ θέλει να δει τον... Φειδία πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr