«Κοκκίνισαν» τα νερά του Θερμαΐκού: Πώς εξηγείται το φαινόμενο που εμφανίζεται συχνά
Τι απαντά ο δήμος🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

«Κόκκινα» βάφτηκαν τα νερά του Θερμαΐκού τις τελευταίες ημέρες από την Περαία έως και την Αγία Τριάδα, με το φαινόμενο να προκαλεί ανησυχία για τον Δήμο να καθησυχάζει. Το φαινόμενο δεν έχει να κάνει με τη ρύπανση αλλά με τις υψηλές θερμοκρασίες και το πλαγκτόν.
Φυσικό φαινόμενο
«Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί κι άλλες χρονιές. Είναι αποτέλεσμα φυσικής διεργασίας της θαλάσσιας Ποσειδωνίας, όπου σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν αυτό το φαινόμενο», δήλωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Τζέκος στο GRTimes.gr.
Ο δήμαρχος της περιοχής Θοδωρής Τζέκος υποστηρίζει ότι δεν είναι προϊόν μόλυνσης αλλά πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο.
«Πραγματοποιούνται έλεγχοι των νερών, δεν υπάρχει κάποιο εργοστάσιο, κάποια μονάδα στην ακτογραμμή μεταξύ Περαίας- Αγ. Τριάδας για τυχόν λήμματα», υπογράμμισε.
Σημειώνεται ότι ο δήμος Θερμαϊκού έχει βραβευτεί με 5 γαλάζιες σημαίες αυτή τη χρονιά για τις παραλίες της Αγίας Τριάδας, Ν. Μηχανιώνα- Τουρμπάλι, Νέοι Επιβάτες, Περαία-Πλατεία Μνήμης και Περαία- Κοχύλι.
Σύγκρουση κρουαζιερόπλοιων στον Νείλο - Νεκρή 47χρονη τουρίστρια
Τζέιμς Ράνσον: Νεκρός ο «Ζίγκι Σομπότκα» του The Wire σε ηλικία 46 ετών
Ηχηρή προειδοποίηση Μαρουσάκη: Δύο τα κύματα κακοκαιρίας μέχρι τα Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά με βαρυχειμωνιά
Πρώην σταρ του Nickelodeon εντοπίστηκε άστεγος στην Καλιφόρνια - Το συγκινητικό βίντεο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



