Ηράκλειο: Τέσσερις συλλήψεις για διακίνηση 6.300 προϊόντων μαϊμού
Το συνολικό ύψος της οικονομικής ζημιάς σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων υπολογίζεται ότι ανέρχεται στο ποσό των 4.500.000 ευρώ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων προχώρησαν αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης που πραγματοποιούν αστυνομικούς ελέγχους με στόχο την καταπολέμηση του παραεμπορίου και τη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων.
Ειδικότερα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση την Δευτέρα (10.06.2024) στο Ηράκλειο, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε./Επιχειρησιακή Διεύθυνση Αττικής/Υποδιεύθυνση Β'/ Τμήμα Η'.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και Ν. Περί Εμπορικών σημάτων.
Ειδικότερα, κλιμάκιο των ανωτέρω υπηρεσιών πραγματοποίησε ελέγχους σε καταστήματα σε περιοχές του Δήμου Χερσονήσου, τα οποία διαχειρίζονταν ως υπεύθυνοι τα ανωτέρω άτομα.
Τι προϊόντα κατασχέθηκαν
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 6.295 προϊόντα απομίμησης τα οποία αφορούν είδη ρουχισμού, και λοιπά είδη αξεσουάρ,γ υαλιά ηλίου κ.λπ., που έφεραν πλαστά σήματα που ομοιάζουν με σήματα επωνύμων εταιριών.
Από τη Γενική Διεύθυνση ΣΔΟΕ/Επιχειρησιακή Διεύθυνση Αττικής/Υποδιεύθυνση Β'/ Τμήμα Η' επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα κατ' εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας, συνολικού ύψους 29.500 ευρώ. Το συνολικό ύψος της οικονομικής ζημιάς σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων υπολογίζεται ότι ανέρχεται στο ποσό των 4.500.000 ευρώ.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.
Στο έλεος της κακοκαιρίας οι Κυκλάδες: Πάνω από 71 χιλιοστά βροχής σε μια μέρα στη Μύκονο, μεγάλες καταστροφές στην Πάρο, κλειστά σχολεία
Συνάδελφοι του 51χρονου στο Κορωπί είχαν προειδοποιήσει - Έλεγε «έχω χαρτί γιατρού, δεν με πειράζει κανένας»
«Δεν μας είχαν πει ότι είχαν κλαπεί και προσωπικά μας δεδομένα»: Τι καταγγέλλει φοιτητής του Ανοιχτού Πανεπιστημίου
Ο θυμός του Μητσοτάκη με υπουργούς και βουλευτές, η προσωρινή ανακωχή στο ΠΑΣΟΚ, οι νέες ομάδες στον ΣΥΡΙΖΑ και η συμφωνία του Κρητικού με τον Σαλονικιό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr