Δήμαρχος Κομοτηνής: Καμία ιδιαίτερη αντίδραση στην τοπική κοινωνία για το τραγούδι σε εκδήλωση που εξυμνεί τον Μουσταφά Κεμάλ
«Η εκδήλωση αποτελεί θεσμό»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Δεν προκάλεσε καμία ιδιαίτερη αντίδραση στην τοπική κοινωνία της Κομοτηνής το γεγονός ότι στην καθιερωμένη εκδήλωση του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας, η οποία έγινε την περασμένη Κυριακή, στην κεντρική πλατεία της πόλης, η Τουρκάλα τραγουδίστρια Ισίν Καρατζά τραγούδησε μεταξύ άλλων και το «Εμβατήριο της Σμύρνης», ένα εθνικιστικό τραγούδι που εξυμνεί την είσοδο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στη Σμύρνη το 1922.
Αυτό ανέφερε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης, σημειώνοντας ότι οι όποιες αντιδράσεις προήλθαν από συγκεκριμένα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και από κάποιες τυχαίες αναρτήσεις στο διαδίκτυο.
«Αν η τοπική κοινωνία της Κομοτηνής αντιδρούσε στο περιεχόμενο της εκδήλωσης του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας, θεωρώ δεδομένο ότι άτομα ή ομάδες ατόμων θα διαμαρτύρονταν σε εμένα ή στον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Όμως, δεν έγινε κάτι τέτοιο. Σε εμένα προσωπικά δεν έγινε ούτε καν κάποια καταγγελία, ώστε να χρειαστεί να διερευνήσω το ζήτημα. Δεν πήγα στην εκδήλωση, άλλωστε δεν πηγαίνω σε όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται εδώ και δεν έχω προσωπική άποψη για το τι έγινε εκεί. Άκουσα διάφορα για την εκδήλωση αλλά με τα... λόγια δεν μπορώ να πάρω κάποια θέση», αναφέρει στο ethnos.gr ο κ. Γκαράνης.
«Η εκδήλωση αποτελεί θεσμό»
Κατά τον δήμαρχο Κομοτηνής, η εκδήλωση του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας αποτελεί θεσμό για την πόλη της Κομοτηνής, αφού διοργανώνεται εδώ και περίπου τριάντα χρόνια. Μάλιστα, κάθε χρόνο ο Δήμος Κομοτηνής δίνει έγκριση για την παραχώρηση του χώρου που γίνεται η εκδήλωση.
Ο ίδιος σημειώνει ακόμα ότι η εκδήλωση έχει πολιτιστικό και μουσικό περιεχόμενο και γίνεται με αφορμή το τέλος της χειμερινής σαιζόν.
Υποστηρίζει, παράλληλα, ότι η εκδήλωση δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση οποιοδήποτε μορφής μνημόσυνο για τον γιατρό και πολιτικό της μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, Αχμέτ Σαδίκ, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στις 24 Ιουλίου 1995.
Ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι θα μετρήσει στην απόφαση του Μαξίμου
Μαγδεμβουργο: Στη φυλακή ο δράστης της επίθεσης – Οι ακροδεξιές θεωρίες και οι προειδοποιήσεις
Πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου: Νέα προπτυχιακά προγράμματα μέσα στο 2025
Η Σημασία των Μιτοχονδρίων στην Αναγεννητική Ιατρική: Ιστορία και Σύγχρονες Θεραπείες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr