Πύργος: 48χρονος δίνει μάχη για τη ζωή μετά από τσίμπημα αράχνης
Ο 48χρονος πήγε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στο νοσοκομείο με αφόρητους πόνους στο πόδι🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Μάχη για τη ζωή του στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου της Ηλείας, δίνει ένας 48χρονος άνδρας ο οποίος φέρεται να δέχθηκε τσίμπημα από αράχνη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.com, ο 48χρονος πήγε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στο νοσοκομείο με αφόρητους πόνους στο πόδι, χωρίς ωστόσο μέχρι και εκείνη την ώρα να έχει συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για τσίμπημα. Μάλιστα νωρίτερα ο ίδιος είχε επισκεφθεί ιδιώτη ορθοπεδικό -καθώς πίστευε ότι οι πόνοι οφείλονται σε κάποιο ζήτημα, με τον ιατρό να τον στέλνει, άμεσα, στο νοσοκομείο.
Ραγδαία επιδείνωση στην υγεία του
Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί έπεσαν πάνω στον 48χρονο δίνοντας του τις πρώτες βοήθειες, ενώ παράλληλα του έκαναν εισαγωγή.
Σήμερα το μεσημέρι, η κατάσταση του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, με την κλινική του εικόνα να είναι περίεργη, με τα συμπτώματα που παρουσίασε, να παραπέμπουν σε δηλητηριώδες τσίμπημα, με το ιατρικό προσωπικό να κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να τον κρατήσουν στη ζωή.
Ο 48χρονος διασωληνώθηκε, και νοσηλεύεται σε σοβαρή -αλλά σταθερή κατάσταση στο «Ανδρέας Παπανδρέου» με το ιατρικό προσωπικό να παίρνει και τις κατάλληλες οδηγίες από το Κέντρο δηλητηριάσεων για την αντιμετώπιση του περιστατικού.
Πάντα με τις ίδιες πηγές, ο 48χρονος άνδρας -που βρίσκεται στην Ηλεία για διακοπές, δέχθηκε το τσίμπημα ψηλά στο μηρό, χωρίς ωστόσο να δει ή να καταλάβει το ζωύφιο που του το προκάλεσε.
Ποιες είναι οι δηλητηριώδεις αράχνες στην Ελλάδα
Όλες οι αράχνες διαθέτουν δηλητήριο. Κάποια είδη έχουν ισχυρό, αλλά τα περισσότερα είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο. Χρησιμοποιούν το δηλητήριο επιθετικά για παράλυση του θηράματος και αμυντικά για να προστατευτούν όταν νιώσουν απειλή.
Στη χώρα μας υπάρχουν μόνο δύο είδη αράχνης που είναι δυνητικά επικίνδυνα για τον άνθρωπο. Πρόκειται για τη Μεσογειακή Λοξοσκέλη (Loxosceles rufescens) και τη Μεσογειακή Μαύρη Χήρα (Latrodectus tredecimguttatus).
Ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι θα μετρήσει στην απόφαση του Μαξίμου
Μαγδεμβουργο: Στη φυλακή ο δράστης της επίθεσης – Οι ακροδεξιές θεωρίες και οι προειδοποιήσεις
Πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου: Νέα προπτυχιακά προγράμματα μέσα στο 2025
Η Σημασία των Μιτοχονδρίων στην Αναγεννητική Ιατρική: Ιστορία και Σύγχρονες Θεραπείες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr