Απόκοσμες εικόνες από τον Μόρνο: Το εγκαταλελειμμένο χωρίο που βγήκε στην επιφάνεια της λίμνης
Η υποχώρηση της στάθμης του νερού είχε ως αποτέλεσμα να έρθουν στην επιφάνεια κτίσματα, όπως πετρόκτιστες κατοικίες και μία εκκλησία, από το χωριό Κάλλιο, που εγκαταλείφθηκε το 1980, προκειμένου να φτιαχτεί η τεχνητή λίμνη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Φουντώνουν οι ανησυχίες για ένα παρατεταμένο κύμα λειψυδρίας, που μπορεί να πλήξει και την Αθήνα, εξαιτίας της υποχώρησής της στάθμης του νερού στη λίμνη του Μόρνου.
Τα τελευταία δύο χρόνια η στάθμη του νερού της λίμνης, από την οποία υδροδοτείται η πρωτεύουσα, έχει υποχωρήσει πάνω από 35 μέτρα και άλλα 18 περίπουμετρά μόλις το τελευταίο χρόνο.
Η υποχώρηση της στάθμης του νερού είχε ως αποτέλεσμα να έρθουν στην επιφάνεια κτίσματα, όπως πετρόκτιστες κατοικίες και μία εκκλησία, από το χωριό Κάλλιο, που εγκαταλείφθηκε το 1980, προκειμένου να φτιαχτεί η τεχνητή λίμνη.
«Έχουμε να βιώσουμε τέτοια κατάσταση από το 1993» σημείωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Καλλίου Αποστόλης Γεροδήμος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Από τότε πέρασαν 30 χρόνια. Βεβαίως, στη λίμνη κατέβαινε η στάθμη. Χιόνιζε και έβρεχε το χειμώνα με συνέπεια να αναπληρώνει την ποσότητα του νερού. Τώρα η κατάσταση γίνεται εφιαλτική. Όσο θα πέφτει η στάθμη του νερού τόσο θα αποκαλύπτονται κτίρια από το βυθισμένο μέσα στο νερό χωριό. Αν δεν βρέξει το χειμώνα το πρόβλημα θα γίνει πολύ μεγαλύτερο», πρόσθεσε, εκφράζοντας την ελπίδα «να μην ξαναζήσουμε ότι ζήσαμε 30χρονια πριν».
Ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι θα μετρήσει στην απόφαση του Μαξίμου
Μαγδεμβουργο: Στη φυλακή ο δράστης της επίθεσης – Οι ακροδεξιές θεωρίες και οι προειδοποιήσεις
Πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου: Νέα προπτυχιακά προγράμματα μέσα στο 2025
Η Σημασία των Μιτοχονδρίων στην Αναγεννητική Ιατρική: Ιστορία και Σύγχρονες Θεραπείες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr