Διαβατήρια: Έρχεται η ψηφιοποίηση της διαδικασίας έκδοσης για Έλληνες του εξωτερικού
Η πρωτοβουλία αυτή δεν αφορά μόνο την τεχνική διάσταση της ψηφιοποίησης🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Ανοίγει ο δρόμος για την ψηφιοποίηση της διαδικασίας έκδοσης διαβατηρίων για τους Έλληνες του εξωτερικού, με την ψήφιση του άρθρου 60 του ν. 5143/2024 του υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς, την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπές διατάξεις» που εκσυγχρονίζει τη διαδικασία έκδοσης διαβατηρίων.
Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση
Με τη νέα αυτή ρύθμιση, που προκύπτει από την επισταμένη συνεργασία των υπουργών Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την απλούστευση της διαδικασίας και τη μείωση τόσο του χρόνου όσο και του κόστους που απαιτείται για την έκδοση των διαβατηρίων.
Όταν ολοκληρωθεί η τεχνική της υλοποίηση -μέσα από τη συνεργασία των παραπάνω υπουργείων- αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά η αποτελεσματικότητα των προξενικών αρχών ώστε να εξυπηρετούνται κατά τον βέλτιστο δυνατό τρόπο οι ανάγκες των αποδήμων.
Πρόκειται για ένα θέμα με το οποίο ασχολείται ενεργά ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, στο πλαίσιο της δέσμευσης της κυβέρνησης για την ενίσχυση της υποστήριξης των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό, όπως προβλέπει το Στρατηγικό Σχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό 2024-2027.
Η πρωτοβουλία αυτή δεν αφορά μόνο την τεχνική διάσταση της ψηφιοποίησης, αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας και της σχέσης των αποδήμων με το ελληνικό κράτος, προσφέροντας πιο γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση.
Επί ποδός οι νοσοκομειακοί γιατροί για τα σχέδια να μπουν ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες στο ΕΣΥ
Ενεργοποιήθηκε ο διαγωνισμός για τον τεχνικό σύμβουλο - Τα 62 εκατ. ευρώ και το στοίχημα του «επιτηρούμενου» ΟΣΕ
Η επικοινωνιακή συνάντηση Μητσοτάκη με «πρόθυμους», οι νέες «πόρτες» Γρατσία για λογαριασμό Καρυστιανού και ο Άδωνις ως «λαγός» του Plan B
Όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες - Τι θα κάνουν όσοι παραμένουν στα μπλόκα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



