Ευλογιά αιγοπροβάτων: Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι - «60.000 ζώα οδηγήθηκαν σε σφαγή»
Οι κτηνοτρόφοι είναι πολύ προβληματισμένοι με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των κτηνοτρόφων μετά την εξάπλωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, αφού δεν έχουν εισπράξει αποζημιώσεις για το ζωικό κεφάλαιο που έχει χαθεί.
Μάλιστα, οι κτηνοτρόφοι τονίζουν ότι δεν έχουν λάβει χρήματα ούτε για την επιδημία, αλλά ούτε και για τις καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν πνίγηκαν χιλιάδες ζώα.
«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν μας δέχτηκε στη διαβούλευση για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αν είχε δημιουργηθεί ένα πιστοποιημένο σφαγείο, τα 60.000 ζώα που σφαγιάστηκαν για πανώλη και ευλογιά θα μπορούσαν να έχουν διοχετευτεί στην αγορά. Δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο Mega, ενώ σε Λάρισα και Κρήτη ετοιμάζονται κινητοποιήσεις.
Επιμένουν για «Χριστούγεννα στους δρόμους» οι αγρότες – Τα νέα μπλόκα και τα «ανοιχτά» διόδια
Eπικοινωνία Τραμπ-Στάρμερ για το Ουκρανικό: Τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων στο Μαϊάμι
«Θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει πάνω από 1.000 θύματα»: Το FBI «έθαψε» καταγγελία του 1996 για κακοποίηση ανηλίκων στην υπόθεση Επστάιν
Τρομερός ΠΑΟΚ «πάτησε» τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα! 2-0 αντί 5-0 λόγω Κότσαρη!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



