Η5Ν1: Σε επιφυλακή η Ελλάδα για κρούσμα της γρίπης των πτηνών στη Βουλγαρία
Τι λένε πηγές του ΥΠΑΑΤ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
![Κοτόπουλα (Pixabay)](http://cdn.ethnos.gr/imgHandler/875/915a26bc-33dc-4c7b-ae5a-0dd2dd5d8f2b.jpg)
Συναγερμός σήμανε στις αρχές έπειτα από κρούσμα γρίπης των πουλερικών (Η5Ν1) που καταγράφηκε στη Βουλγαρία.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Βουλγαρίας ενημέρωσαν τις αντίστοιχες ελληνικές, ενώ κατά τις ίδιες πηγές, η μέχρι στιγμής κλινική εικόνα στις ελληνικές πτηνοτροφικές εκτροφές δεν εμπνέει ανησυχία. Δεδομένων, όμως, των εμπορικών ροών της γείτονος χώρας με την Ελλάδα, οι ελληνικές κτηνιατρικές υπηρεσίες τέθηκαν αμέσως σε επιφυλακή.
Ήδη οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) έχουν λάβει σαφείς οδηγίες για τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων και τη λήψη δειγμάτων για να αποσταλούν για εργαστηριακές αναλύσεις στο Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς, συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές.
Η ΕΕ δεν θα μείνει αμέτοχη: Σχεδιάζει περιορισμούς... τύπου «Τραμπ» σε εισαγωγές τροφίμων
Το ethnos.gr στον Βοτανικό: Η πρόοδος των τελευταίων 10 μηνών, η αλλαγή στο κολυμβητήριο και ο ρεαλιστικός στόχος των εγκαινίων
Αγωνία για 21χρονο τουρίστα στα Χανιά: Χάθηκαν τα ίχνη του στο Φαράγγι της Σαμαριάς
Έρχεται το... «Δεν μου αρέσει» στο Instagram; Θα φαίνεται όταν το πατάμε σε αναρτήσεις;
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr