Μάτι: Ξεκίνησαν οι απολογίες των 21 κατηγορουμένων
Πρεμιέρα απολογιών στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Πρεμιέρα απολογιών στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι σε δεύτερο βαθμό. Πρώτος δίνει εξηγήσεις ο κάτοικος του Νταού Πεντέλης από το οικόπεδο του οποίου ξεκίνησε η φωτιά. Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως.
Και στον δεύτερο βαθμό, όπως και πρωτοδίκως, ο ίδιος αρνείται ότι έκαιγε ξερά χόρτα και ισχυρίζεται ότι από αλλού ξεκίνησε η πυρκαγιά. Παραδέχεται ότι του είχαν απομείνει, όπως λέει, κάποια ξερά κλαδιά τα οποία δεν είχε πάρει ο Δήμος Πεντέλης τα τέλη Ιουνίου του 2018 ούτε ότι κατόπιν της φωτιάς μετακινήσει για να αποπροσανατολίσει τις έρευνες.
Μάλιστα, δηλώνει υπεύθυνος και σχολαστικός κάθε χρόνο για τις εργασίες που πρέπει να γίνονται κατά την αντιπυρική περίοδο, μεταδίδει η ΕΡΤ. Δέχθηκε βροχή ερωτήσεων τόσο από την πρόεδρο όσο και από την εισαγγελέα της έδρας, αλλά και από τους συνέδρους καθώς υπάρχουν στη δικογραφία μάρτυρες που υποδεικνύουν αυτόν ως τον υπεύθυνο για τη φωτιά που ξεκίνησε με αυτές τις τραγικές συνέπειες και τον τραγικό απολογισμό των 104 νεκρών και δεκάδων εγκαυματιών.
Πλέον, απολογείται ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο πρώην δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης ο οποίος επίσης δηλώνει αθώος ενώ είχε αθωωθεί και πρωτοδίκως. H αθωότητά του τεκμαίρεται, όπως υποστηρίζει, από το γεγονός ότι η φωτιά η οποία ξεκίνησε από την Πεντέλη αντιμετωπίστηκε επιτυχώς.
Η δίκη θα διακοπεί για τις γιορτές και θα ξεκινήσει και πάλι στις 7 Ιανουαρίου, οπότε αναμένεται να απολογηθεί ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής Σωτήρης Τερζούδης.
«Καθεστώς Άγριας Δύσης»: Αυθαίρετα, μπαζώματα, ρύπανση στην Πλάκα της Νάξου - SOS για προστασία της παραλίας
Η αύξηση της κίνησης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» φέρνει πιο κοντά την επέκταση - Πώς θα είναι η ανανεωμένη μορφή
Βήμα - βήμα η στρατηγική της κυβέρνησης μέχρι τη ΔΕΘ: Τα… διλήμματα, οι περιοδείες και το «καλάθι» των παροχών
Πώς θα κινηθούν λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ και μετρό τις ημέρες του Πάσχα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr