Ο Κοτς σχεδιάζει να αγοράσει το αρχοντικό Αλλατίνι στη Θεσσαλονίκη
Το Μέγαρο Αλλατίνη, ένα κτίριο που συνδέεται με τη νεότερη ιστορία της Τουρκίας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Σε μια κίνηση με έντονη συμβολική και πολιτιστική διάσταση, η Koc Holding, ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της Τουρκίας, εξετάζει την αγορά του ιστορικού Μεγάρου Αλλατίνι στη Θεσσαλονίκη.
Το Μέγαρο Αλλατίνι, ένα κτίριο που συνδέεται με τη νεότερη ιστορία της Τουρκίας, υπήρξε ο τόπος εξορίας του σουλτάνου Αμπντουλχαμίντ Β' μετά την καθαίρεσή του το 1909.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΔΣ της Koc Holding, Ομέρ Κοτς, πραγματοποίησε πρόσφατα επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη για να επιθεωρήσει το κτίριο. Αν η συμφωνία προχωρήσει, το Μέγαρο, που σήμερα στεγάζει υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα μετατραπεί σε ένα κέντρο αφιερωμένο στη μελέτη, το διάλογο και τη συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.
Η κίνηση της Koc Holding δεν αποτελεί μόνο επιχειρηματική πρωτοβουλία αλλά και στρατηγικό βήμα στην κατεύθυνση της πολιτιστικής διπλωματίας, με στόχο τη δημιουργία ενός χώρου που θα ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις σε μια περίοδο που οι σχέσεις Αθήνας και Άγκυρας δείχνουν σημάδια εξομάλυνσης.
«Έκαναν μπάζωμα α λα Τέμπη»: Καταγγελία κτηνοτρόφου για υγειονομική βόμβα μετά τη θανάτωση των ζώων του
Ο Τραμπ κλείνει το μάτι στους μελανοχίτωνες της Ευρώπης
Το παραμύθι των Χριστουγέννων – Κάποτε οι συγγραφείς, μάς αποκάλυπταν την ζοφερή πραγματικότητα, τώρα μόνο απατηλή λάμψη
Οι επιστήμονες προειδοποιούν για δυναμική μετάδοση της γρίπης κατά τις γιορτές - Έξαρση τις επόμενες ημέρες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




