Υποκλοπές: Στις 5 Μαρτίου η δίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών
Οι 4 κατηγορούμενοι για την υπόθεση των υποκλοπών δικάζονται για πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις που αφορούν την παραβίαση του απορρήτου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Για τις 5 Μαρτίου 2025 προσδιορίστηκε ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου η δίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων στην υπόθεση των υποκλοπών μέσω του λογισμικού Predator, οι οποίοι θα δικαστούν για την κατηγορία της παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών.
Οι τέσσερις κατηγορούμενοι είναι νόμιμοι εκπρόσωποι και πραγματικοί ιδιοκτήτες εταιριών που εμπλέκονται στην υπόθεση της παραβίασης τηλεφωνικών επικοινωνιών συγκεκριμένων προσώπων- "στόχων" τα κινητά των οποίων "μολύνθηκαν" με το κακόβουλο λογισμικό.
Για την υπόθεση διενεργήθηκε εισαγγελική έρευνα, αρχικά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών και στην πορεία από τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση, η οποία κατέληξε στα πρόσωπα που καλούνται τώρα σε δίκη. Στο πολυσέλιδο πόρισμα του ο κ. Ζήσης αναφέρει πως από τα 116 πρόσωπα που έθεσαν στο στόχαστρο τους οι τέσσερις κατηγορούμενοι, πέτυχαν τον στόχο τους σε δύο περιπτώσεις, καθώς τα πρόσωπα αυτά άνοιξαν τα "μολυσμένα" links εγκαθιστώντας εν αγνοία τους το λογισμικό παρακολούθησης στα κινητά τους. Τα υπόλοιπα 114 πρόσωπα που δεν τα πάτησαν, υπήρξαν, κατά το πόρισμα, θύματα απόπειρας για παρακολούθηση. Να σημειωθεί ότι το εισαγγελικό πόρισμα αναφέρεται μόνον σε όσα θύματα παρακολουθήσεων προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη .
Όσον αφορά την πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία που είναι αντιμέτωποι οι τέσσερις, σε ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ,τον περασμένο Ιούλιο όταν ολοκληρώθηκε η έρευνα του κ. Ζήση, διευκρινιζόταν πως εφαρμόζεται ο επιεικέστερος νόμος ( ποινικός κώδικας 2019) που τροποποίησε τον χαρακτήρα της κατηγορίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, δεδομένου ότι χρόνος τέλεσης των παράνομων πράξεων αφορά τα έτη 2020 και 2021. Η κατηγορία σήμερα είναι σε βαθμό κακουργήματος.
Επιμένουν για «Χριστούγεννα στους δρόμους» οι αγρότες – Τα νέα μπλόκα και τα «ανοιχτά» διόδια
Eπικοινωνία Τραμπ-Στάρμερ για το Ουκρανικό: Τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων στο Μαϊάμι
«Θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει πάνω από 1.000 θύματα»: Το FBI «έθαψε» καταγγελία του 1996 για κακοποίηση ανηλίκων στην υπόθεση Επστάιν
Τρομερός ΠΑΟΚ «πάτησε» τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα! 2-0 αντί 5-0 λόγω Κότσαρη!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




