Σαντορίνη: Ενίσχυση στις βάρδιες του Γεωδυναμικού με στατιστικούς αναλυτές για την παρακολούθηση των σεισμών
«Η Πολιτεία οφείλει μέτρα για να προφυλαχθεί η ανθρώπινη ζωή» είπε η υφυπουργός Ανάπτυξης Ζωή Ράπτη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ενισχύθηκαν οι βάρδιες στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο λόγω των διαρκών σεισμικών δονήσεων στη ζώνη μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού.
Όπως είπε η υφυπουργός Ανάπτυξης Ζωή Ράπτη, μιλώντας στην ΕΡΤ, οι βάρδιες πριν ήταν μόλις δύο και έγιναν πλέον 4. «Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έχει ενισχυμένες βάρδιες αναλυτών που από δύο έγιναν τέσσερις και θα γίνουν έξι» καθώς, όπως είπε, προστέθηκαν δεδομένα και από δύο ακόμη σταθμούς, στην Ανάφη και την Αμοργό».
«Λαμβάνουν την κατάλληλη εκπαίδευση»
«Στατιστικοί αναλυτές, που ήδη εργάζονταν στο Αστεροσκοπείο και συγκεκριμένα στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Λαμβάνουν την κατάλληλη εκπαίδευση από τους υφιστάμενους ερευνητές και ενισχύσουν το δυναμικό του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου», συμπλήρωσε.
«Η μείωση τη συχνότητας των σεισμών, όπως επεσήμανε ο κ. Καραστάθης μας κάνει συγκρατημένα αισιόδοξους», ανέφερε η Ζωή Ράπτη επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η Πολιτεία οφείλει μέτρα για να προφυλαχθεί η ανθρώπινη ζωή».
Η υφυπουργός συνομίλησε επίσης με τις πρώτες Ελληνίδες ερευνήτριες στο νότιο πόλο, την Χριστίνα Μπαλομενάκη και την Εύχαρη Γκορούντη που συμμετέχουν σε έρευνα του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Ουρές χιλιομέτρων στις εθνικές οδούς από τα αγροτικά μπλόκα και τις εκτροπές της ΕΛΑΣ - Ποιες λωρίδες δόθηκαν στην κυκλοφορία
Συνετρίβη αεροσκάφος στην Άγκυρα - Νεκρός ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης
Μαρουσάκης: Χριστούγεννα με καταιγίδες και Πρωτοχρονιά με χιονοπτώσεις - Νέο κύμα κακοκαιρία από σήμερα το βράδυ
«Νεκροταφεία δορυφόρων»: Πώς η Σελήνη οδεύει να γίνει μια μεγάλη χωματερή διαστημικών απορριμμάτων
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



