Βόλος: «Την πάτησες σε 3 λεπτά σκάει χειροβομβίδα» - Απείλησε να ανατινάξει την πρώην σύζυγό του και το παιδί τους
Το δικαστήριο έκρινε τον 38χρονο ένοχο για τις πράξεις της ενδοοικογενειακής βίας ενώπιον ανήλικου και της ενδοοικογενειακής απειλής ενώπιον ανηλίκου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας καταγράφεται αυτή τη φορά στον Βόλο με πρωταγωνιστή 38χρονο, που απείλησε να ανατινάξει την πρώην σύζυγο και το 2 ετών παιδί τους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του gegonota.gr, η καταγγέλλουσα κατήγγειλε ότι την κάλεσε στο τηλέφωνο και της ζήτησε να περάσει από το συνεργείο αυτοκινήτων που διατηρεί στην περιοχή της Νεάπολης, προκειμένου να του δώσει κάποια χρήματα που του όφειλε.
«Θα ανατιναχτούμε και θα τελειώσουν όλα εδώ»
Μόλις η γυναίκα μπήκε στον χώρο της επιχείρησης μαζί με το παιδί τους, ο πρώην σύζυγός της, σύμφωνα πάντα με την κατάθεσή της, γέλασε ειρωνικά και είπε: «Την πάτησες. Σε τρία δευτερόλεπτα από τώρα θα σκάσει η χειροβομβίδα που έχω, σε περίπτωση που δεν τα πεις όλα στους γονείς μου, ότι χωρίσαμε εξαιτίας σου επειδή είχες εξωσυζυγική σχέση. Θα ανατιναχτούμε και θα τελειώσουμε όλοι σαν οικογένεια».
Η πρώην σύζυγός του προσπάθησε να τον λογικέψει χωρίς καμία επιτυχία, νιώθοντας συνεχώς τον φόβο και την απειλή να μεγαλώνει. Ο 38χρονος την διέταξε να μπει στο αυτοκίνητό της και να οδηγήσει προς τα Λεχώνια όπου ζουν οι γονείς του, προκειμένου «να τους πει ότι έχει γκόμενο».
Κατά την διάρκεια της διαδρομής ο δράστης φώναζε: «θα πεθάνουμε όλοι σήμερα», έλεγε και κατηγορούσε τους γονείς του, γιατί στη διαμάχη για το διαζύγιο υποστήριζαν την πρώην σύζυγό του αντί για τον ίδιο τους τον γιο.
Το παιδί έκλαιγε και του φώναζε να σκάσει
Αναλυτικά οι διάλογοι
- Δράστης: «να αφήσουμε το παιδί σε μία παραλία εδώ κοντά να ζήσει μόνο του γιατί εμείς θα πεθάνουμε. Είμαι τελειωμένος. Το μόνο που μένει είναι να σκοτωθούμε και να πεθάνουμε»
- Παθούσα: «Να πάμε σε παρακαλώ το παιδί στην μάνα μου, εμείς ας πεθάνουμε»
- Δράστης: «Όχι, θα πεθάνουμε οικογενειακώς. Γύρνα (σ.σ. το αυτοκίνητο) προς την παραλία στα Πλατανίδια και μπες στο στενό».
Η γυναίκα έπραξε όπως την διέταξε ο πρώην σύζυγός της. Το στενό δρομάκι στο οποίο μπήκαν, τους οδήγησε σε μία ερημική παραλία. Εκεί, ο 38χρονος έβαλε το χέρι στην τσάντα του κοιτώντας παράλληλα έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου. Η γυναίκα τρομοκρατήθηκε, φοβούμενη μην τυχόν βγάλει από την τσάντα του τη χειροβομβίδα. Η παθούσα, βρήκε ευκαιρία να πάρει το παιδί στην αγκαλιά της από τα πίσω καθίσματα, καθώς όλη αυτή την ώρα δεν μπορούσε να σταματήσει να κλαίει και να ουρλιάζει.
Ξαφνικά, ο 38χρονος γυρνάει προς το μέρος της πρώην συζύγου του, άρχισε να γελάει και είπε: «Θα σκότωνα εγώ το παιδί;».Ο 38χρονος πήρε το τιμόνι του αυτοκινήτου και οδήγησε γυναίκα και παιδί οικογένεια έξω από ένα άγνωστο σπίτι στα Πλατανίδια, αφήνοντας εκεί την πρώην σύζυγό του και το 2 χρονών παιδί τους. Η παθούσα, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι περίμενε στην ερημιά για περίπου 2,5 ώρες πριν αποφασίσει να πάρει ταξί για να επιστρέψει στο σπίτι της. Το πρωί της επόμενης ημέρας, η γυναίκα μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Μαγνησίας και κατήγγειλε το περιστατικό.
Τι ισχυρίστηκε ο δράστης στο δικαστήριο
Ο 38χρονος, ενώπιον του δικαστηρίου, ισχυρίστηκε πως όλα όσα κατέθεσε η πρώην σύζυγός του είναι ψέματα . «Ήρθε το Σάββατο στο μαγαζί μου γιατί εγώ την κάλεσα και μιλήσαμε καλά. Συνήθως το τελευταίο διάστημα έρχεται με τσαμπουκά για να με προκαλέσει και να βρω τον μπελά μου. Της ζήτησα να με πάει στα Λεχώνια γιατί εγώ δεν έχω αυτοκίνητο. Της έχω ζητήσει να πει στην οικογένειά μου τον πραγματικό λόγο για τον οποίο χωρίσαμε και να παραδεχθεί ότι αυτή φταίει. Δεν απείλησα, δεν φώναξα, δεν μάλωσα».
Ο Εισαγγελέας την Έδρας υπενθύμισε στον 38χρονος πως υπάρχει ακόμα μία υπόθεση στην οποία βρίσκεται κατηγορούμενος και για εκείνη εκκρεμεί το αποτέλεσμα της διαδικασίας της ποινικής διαμεσολάβησης γεγονός που δεν τον βοηθά ως προς την αξιοπιστία του.
Τελικώς, το δικαστήριο έκρινε τον 38χρονο ένοχο για τις πράξεις της ενδοοικογενειακής βίας ενώπιον ανήλικου και της ενδοοικογενειακής απειλής ενώπιον ανηλίκου, καταδικάζοντάς τον σε ποινή φυλάκισης 4 ετών χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να διατηρεί το ανασταλτικό της αποτέλεσμα.
Στόχος του Τραμπ μια εκεχειρία στην Ουκρανία μέχρι το Πάσχα - Οι κρίσιμες αποφάσεις
Θρίλερ με τον νεκρό άστεγο σε εστιατόριο: Βίντεο από τη στιγμή που υπάλληλοι τον αφήνουν στο πεζοδρόμιο
Η Γαλλία δίνει άλλα 2 δισ. ευρώ στην Ουκρανία: Οι δηλώσεις Μακρόν - Ζελένσκι στο Παρίσι
Η παγκόσμια ισότητα των φύλων θέλει 134 χρόνια για να επιτευχθεί: «Άλμα» 20 θέσεων για την Ελλάδα - Πού χωλαίνει ακόμα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr