Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 60χρονος για το θανατηφόρο τροχαίο στον Λαγκαδά
Σε βάρος του 60χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση που επέφερε θάνατο, αλλά και για οδήγηση χωρίς άδεια🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη έλαβε ο 60χρονος οδηγός που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για το θανατηφόρο τροχαίο που στοίχισε τη ζωή μίας 50χρονης, έξω από τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.
Σε βάρος του 60χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση που επέφερε θάνατο, αλλά και για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας, καθώς αυτή του είχε αφαιρεθεί στο πρόσφατο παρελθόν για μία 10ετία επειδή κατελήφθη, κατ' επανάληψη, να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ. Με ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εναντίον του βρίσκεται πλέον υπό κράτηση.
Ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ λόγω των βαρύτατων τραυμάτων που υπέστη κι ο ίδιος κατά τη σφοδρή σύγκρουση των δύο εμπλεκόμενων στο τροχαίο οχημάτων (το δικό του και της άτυχης γυναίκας). Γι' αυτό το λόγο μετέβη τακτικός ανακριτής στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα και του χορήγησε προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του. Εφόσον ο 60χρονος δεν πάρει εξιτήριο μέχρι την Τρίτη η απολογία του θα ληφθεί εντός του νοσοκομείου και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
Είπε πως «τον τύφλωσαν τα φώτα» του οχήματος της 50χρονης
Η εις βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος είχε καταναλώσει αλκοόλ πριν «πιάσει» το τιμόνι του αυτοκινήτου. Κατά την νοσηλεία του διενεργήθηκαν αιματολογικές εξετάσεις για τη συγκέντρωση οινοπνεύματος, που, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την αστυνομία, «έδειξαν» υπερβάσεις στην αλκοόλη και ειδικότερα 1,24 gr/l (0,62 mg/lt εκπνεόμενου αέρα).
Ο ίδιος φέρεται να παραδέχεται πως είχε καταναλώσει αλκοόλ, υποστηρίζοντας ότι είχε πιει «δύο ποτηράκια τσίπουρο», ενώ αναφέρει ότι το δυστύχημα σημειώθηκε όταν τον τύφλωσαν τα φώτα του αυτοκινήτου που οδηγούσε η 50χρονη.
Στο μεταξύ, ο 60χρονος, κατά την τελευταία διετία, είχε εντοπιστεί άλλες τρεις φορές να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης (και μία επιπλέον επειδή οδηγούσε χωρίς δίπλωμα). Την τελευταία φορά που κατελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος ήταν τον Αυγούστου του 2024, όταν του αφαιρέθηκε το δίπλωμα για 10 χρόνια.
Στην αντεπίθεση οι αγρότες για τους κλειστούς δρόμους: Καταγγέλλουν «εντολή Μαξίμου» στην ΕΛΑΣ - Τα τρία αιτήματά τους
Η απίστευτη ιστορία συνταξιούχου σε κοντέινερ - Σεισμόπληκτος και πλημμυροπαθής του Daniel ζει χωρίς ρεύμα επί 6 μήνες
Νεκρό βρέφος στην Αθήνα: «Αν είναι αυτό που υποψιάζομαι, θα τον βάλω στο χώμα» - Οργή της γιαγιάς κατά του πατέρα
«Η χρονιά του χταποδιού»: Πώς η κλιματική αλλαγή οδήγησε στην αύξησή του στην Αγγλία και τι σημαίνει αυτό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




