Σαλαμίνα: Συνελήφθησαν 13 άτομα για διαρρήξεις και ληστείες
Έμπαιναν σε σπίτια και έκλεβαν χρήματα και κοσμήματα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε Σαλαμίνα, Μάνδρα και Λαμία για τη σύλληψη 13 ατόμων που συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση, η οποία ευθύνεται για πολλές διαρρήξεις και ληστείες στη Σαλαμίνα.
Η επιχείρηση οργανώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων Πειραιά σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων Σαλαμίνας. Προηγήθηκε ενδελεχής έρευνα με αξιολόγηση στοιχείων και πληροφοριών, χάρη στην οποία οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες και να αποκαλύψουν τη δράση της σπείρας.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, διαρρήξεις και ξέπλυμα χρημάτων.
Έμπαιναν σε σπίτια και έκλεβαν χρήματα και κοσμήματα
Η σπείρα δρούσε μεθοδικά. Τα μέλη της κινούνταν με αυτοκίνητα, άλλαζαν συνεχώς σύνθεση και στόχευαν σπίτια. Μόλις εντόπιζαν τον στόχο, έμπαιναν μέσα και έκλεβαν χρήματα, κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα.
Σε ένα περιστατικό, αφού έκλεψαν ένα αυτοκίνητο, το χρησιμοποίησαν για να πάνε σε φαρμακείο. Έσπασαν τη βιτρίνα, μπήκαν μέσα και έκλεψαν την ταμειακή μηχανή. Αργότερα εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο στον Ασπρόπυργο και το έβαλαν φωτιά για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών στα σπίτια των συλληφθέντων, η αστυνομία βρήκε και κατάσχεσε:
- Πέντε αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν στις κλοπές
- Ένα πιστόλι και ένα αεροβόλο
- Ναρκωτικά χάπια
- Ηλεκτρονικές συσκευές και ρούχα που φορούσαν όταν έκαναν τις διαρρήξεις
Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί 25 υποθέσεις, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.
Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είχαν απασχολήσει ξανά τις Αρχές για κλοπές και ληστείες.
ΕΥΔΑΠ: Οριζόντιες αυξήσεις στο πάγιο εν μέσω λειψυδρίας - Το νέο τιμολόγιο και οι αντιφάσεις του
Το αγροτικό πιέζει τη ΝΔ: Ανησυχία για την περιφέρεια και το «βαρύ» της κλίμα - Τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων
Πανάκριβο το φετινό εορταστικό τραπέζι: Πόσα παραπάνω θα πληρώσουμε στο ρεβεγιόν - Οι μεγαλύτερες αυξήσεις
Ιδού η Ρόδος ιδού και ο σουλτάνος… Οι Ιππότες λυγίζουν από τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




