ΠΟΕΔΗΝ: Πέθανε ασθενής επειδή δεν υπήρχε αναισθησιολόγος
57χρονος διακομίσθηκε με δύσπνοια το βράδυ της Πέμπτης στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών - «Εάν υπήρχε αναισθησιολόγος, μπορεί να ζούσε» λέει η ΠΟΕΔΗΝ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό καταγράφηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών. Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η έλλειψη αναισθησιολόγου πιθανόν να κόστισε τη ζωή ενός 57χρονου ο οποίος διακομίστηκε με δύσπνοια το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.
«Δεν υπήρχε αναισθησιολόγος να τον διασωληνώσει και κατέληξε από ανακοπή. Εάν υπήρχε αναισθησιολόγος μπορεί να ζούσε ο ασθενής» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, στην ανακοίνωσή της.
Το πρόβλημα με τους αναισθησιολόγους τείνει να είναι «χρόνιο» σε πολλά νοσοκομεία. Στο νοσοκομείο Γρεβενών υπηρετούν δύο Αναισθησιολόγοι για να καλύπτουν την καθημερινή εφημερία και τις τακτικές ανάγκες του χειρουργικού τομέα. Ωστόσο, με αυτόν τον αριθμό ιατρών οι εφημερίες θεωρούνται επισφαλείς και επικίνδυνες για τους ασθενείς, γεγονός που έχει επισημανθεί επανειλημμένως από το Σωματείο Εργαζομένων.
«Το Νοσοκομείο μένει ακάλυπτο τουλάχιστον 10 εφημερίες το μήνα από Αναισθησιολόγο. Διακομίζονται έκτακτα σοβαρά περιστατικά με το ΕΚΑΒ και δεν υπάρχει Αναισθησιολόγος ιατρός να χειρουργηθούν. Αναγκάζονται να διακομίζονται σε άλλο Νοσοκομείο της περιοχής με μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους. Καμία προσπάθεια από την κυβέρνηση να καλύψει το ζήτημα το οποίο υφίσταται από το Σεπτέμβριο του 2018. Όταν λείπει με άδεια ένας εκ των δύο αναισθησιολόγων η κατάσταση γίνεται αφόρητη για τους ασθενείς. Αλλοιώθηκε ο δευτεροβάθμιος ρόλος του Νοσοκομείου, μειώνονται τα χειρουργεία και αυξάνεται ο κίνδυνος για τη ζωή των Ασθενών οι οποίοι χρειάζονται άμεσα χειρουργική αντιμετώπιση» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.
Καταλήγοντας δε στην ανακοίνωση, η Ομοσπονδία αναφέρει πως «τα ψέματα, ο τσαμπουκάς και η εικονική πραγματικότητα δεν συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων των Νοσοκομείων. Χρειάζονται επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό. Η Δημόσια Υγεία όμως είναι στον αυτόματο πιλότων των υπερπλεονασμάτων».
«Ο ασθενής πέθανε από καρδιολογικά αίτια , δεν χρειαζόταν η βοήθεια ανισθησιολόγου», απάντησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο διοικητής του νοσοκομείου.κ. Παντελής Αλεξιάδης και παραδέχθηκε την έλλειψη αναισθησιολόγων, ενώ διευκρίνισε όμως ότι έχουν δρομολογηθεί προσλήψεις.
«Ο ασθενής προσήλθε με καρδιολογικό πρόβλημα, το ανέλαβε ο καρδιολόγος , ο οποίος δε ζήτησε τη συνδρομή αναισθησιολόγου επειδή δεν χρειαζόταν. Ο ασθενής κατέληξε από καρδιολογικά αίτια. Αυτά είναι τα στοιχεία που έχω μέχρι στιγμής στα χέρια μου. Εάν η ΠΟΕΔΗΝ ήξερε κάτι άλλο και έχει κάποια επιτροπή εμπειρογνώμων, με την οποία έχει καταλήξει σε ένα άλλο συμπέρασμα, τους παρακαλώ ειλικρινά να μου στείλουν αυτά τα στοιχεία», ανέφερε.
Η επόμενη μέρα μετά τη διαγραφή Σαμαρά - Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου
Ποιοι είναι οι πιο οικονομικοί και αποδοτικοί τρόποι να ζεσταθείτε φέτος; Αναλυτικός οδηγός
Εκπαιδευτικοί: Διορισμούς 10.000 μόνιμων δασκάλων και καθηγητών υπόσχεται το Υπ. Παιδείας την επόμενη χρονιά
Υποχωρεί η κακοκαιρία Alexandros - Σε ποιες περιοχές θα έχουμε βροχές
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr