Τσάκωνας: «Η υπόθεση Σώρρα με τα 600 δισ. ήταν σαν τη φραπελιά»
Υπόθεση «funny money» χαρακτήρισε την υπόθεση ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης του Δημόσιου Χρέους🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Με την υπόθεση της περιβόητης και δήθεν θαυματουργής φραπελιάς παρομοίασε ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Δημήτρης Τσάκωνας τα 600 δισ. που υποστήριζε ότι ο κατέχει ο Αρτέμης Σώρρας.
Ο κ. Τσάκωνας, που υπήρξε μαζί με το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος αποδέκτης της πρότασης του ιδρυτή της «Ελλήνων Συνέλευσις» για να δανείσει το Δημόσιο, αναφέρθηκε στη ζημία που ενδεχομένως να είχε προκληθεί, δηλαδή να «τρωθεί η αξιοπιστία του ελληνικού Δημοσίου και κατ’ επέκταση του χρηματοπιστωτικού τομέα, πράγμα που εν μέσω κρίσης θα σήμαινε την απόλυτη κατάρρευση».
Ο ισχυρισμός του Αρτέμη Σώρρα ήδη από τον πρώτο έλεγχο του οργανισμού φαινόταν εξωφρενικός! «Ελέγξαμε το ύψος των εντόκων γραμματίων του αμερικανικού Δημοσίου που ήταν 1,3 δισ. δολάρια, άρα κάποιος δήλωνε ότι κατείχε το 40%.
Μετά ελέγξαμε τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους, όπου θα έπρεπε να είναι εκεί. Πρώτος ήταν ο Bill Gates με 80 εκατ. δολάρια. Και μόνο με αυτήν τη λίστα προέκυπτε πως, αν η πρόταση ήταν αληθινή, τότε διέθετε το συνολικό πλούτο των 13 πλουσιότερων» σχολίασε ο μάρτυρας, καταλήγοντας ότι δέχονται δεκάδες τέτοιες προτάσεις κάθε χρόνο, τις οποίες αποκαλούν «funny money, δηλαδή της πλάκας», και στις οποίες δεν απαντούν, σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές, «για να μην τους δοθεί άλλοθι ή τεκμήριο αξιοπιστίας».
Στο «σφυροκόπημα» που δέχτηκε σχετικά με το γιατί δεν εκδόθηκε ανακοίνωση για το θέμα, προκειμένου να προστατευτούν και οι πολίτες, ο μάρτυρας απάντησε: «Η υπόθεση έπαιρνε διάσταση σε ανθρώπους άνω των 21 ετών, δηλαδή ενήλικες με δικαιοπρακτική ικανότητα. Για το νερό του Καματερού ή για τη φραπελιά, δεν χρειάζεται ανακοίνωση για να πεις στον κόσμο να μην ασχολείται! Οι πολίτες άκουγαν το παραμύθι. Ενδεχομένως και εδώ μέσα (σ.σ.: δικαστική αίθουσα) να βρίσκονται άνθρωποι που πιστεύουν ότι είμαι μέλος μιας συνωμοσίας και γι' αυτό τα λέω αυτά. Δεν υπάρχει άγνοια νόμου για κανέναν.
Ο ιδιώτης που τα πίστεψε θα έπρεπε να το ψάξει. Όλες οι υπηρεσίες έπραξαν τα δέοντα, τώρα αν υπάρχει έλλειμμα παιδείας… Εμείς προστατεύουμε το κράτος. Δεν μας απασχολεί αν χρήζει κάποιος φιλοξενίας σε ψυχιατρικό ή σωφρονιστικό ίδρυμα».
Με τη δήλωση αυτή το ακροατήριο δυσανασχέτησε, με αποτέλεσμα η πρόεδρος της έδρας να σχολιάσει: «Επειδή βλέπω τον κόσμο που αντιδρά, δηλαδή τώρα χρήζει προστασίας; Τότε δεν ήξερε να πάει σε έναν δικηγόρο; Όταν εμένα θα μου πουν τέτοια πράγματα, θα πάω σε δικηγόρο και όχι σε ένα οποιοδήποτε γραφείο. Αυτό είπε, επί της ουσίας, ο μάρτυρας. Και το λέω αυτό για το ακροατήριο που δυσανασχετεί».
Η... απώλεια βιντεοληπτικού υλικού «εξαφανίζει» τους υπεύθυνους για τα Τέμπη - Τα κραυγαλέα λάθη που στοιχειώνουν τη δικογραφία
ΕΣΥ: Αλλαγές στον νόμο Κεραμέως για την επιλογή στελεχών στο δημόσιο ετοιμάζει η κυβέρνηση - Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης
Οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης μετά τη διαγραφή Σαμαρά - Τέλος στα σενάρια για πρόωρες κάλπες
Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες την περίοδο των Χριστουγέννων - Μέχρι 10% η αύξηση στο κόστος των αποδράσεων
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr