Σύμβουλος Επικρατείας «αμφισβητεί» με αίτηση ακύρωσης την ηγεσία στο ΣτΕ
Υπό δικαστική κρίση μπαίνει η περίοδος Μαΐου – Ιουνίου 2019 και μη έκδοση προεδρικού διατάγματος από τον ΠτΔ των επιλεγέντων δικαστικών λειτουργών στις θέσεις των τριών Αντιπροέδρων του ΣτΕ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Τη νομιμότητα διορισμού της νέας ηγεσίας του Συμβουλίου Επικρατείας και των προαγωγών που δόθηκαν από τη σημερινή κυβέρνηση αμφισβητεί με προσφυγή του στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ένας Σύμβουλος Επικρατείας, ζητώντας από την Ολομέλεια του ΣτΕ να ακυρωθεί ο διορισμός της ηγεσίας τη Δικαιοσύνης και χαρακτηρίζοντας παράνομη τη μη υπογραφή των διαταγμάτων που εξέδωσε το Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Πρόκειται για έναν από τους συμβούλους Επικρατείας που είχαν επιλεγεί από το υπουργικό Συμβούλιο στις 21/6/19 για τη θέση του αντιπρόεδρου του ΣτΕ, ο οποίος στρέφεται κατά της παραλείψεως οφειλόμενης νόμιμης ενέργειας εκδόσεως του προεδρικού διατάγματος προαγωγής των επιλεγέντων δικαστικών λειτουργών στις θέσεις των τριών Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας, από τον Πρ. Παυλόπουλο.
Η αίτηση ακυρώσεως βάζει στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης την περίοδο Μαΐου – Ιουνίου 2019, όταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν υπέγραψε τα διατάγματα επιλογής ηγεσίας από το τότε Υπουργικό Συμβούλιο. Σημειώνεται, ότι αν γίνει δεκτή η αίτησή του σχετικά με τους 3 αντιπροέδρους του ΣτΕ, τότε ενδεχομένως δημιουργηθεί ζήτημα για όλες τις επιλογές στα Ανώτατα Δικαστήρια.
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρανόμως παρέλειψε την έκδοση των διαταγμάτων προαγωγής, αναφορικά με τις θέσεις δικαστικών λειτουργών στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η υποχρέωσή του να εκδώσει αμελλητί τα διατάγματα προαγωγής στις θέσεις του Προέδρου και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επανενεργοποιήθηκε μετά την επιβεβαίωση και επανυποβολή τους με τις υπ’ αριθμ. 18, 19 και 20 /21-6-2019 πράξεις του Υπουργικού Συμβουλίου. Η παράλειψη, λοιπόν, της αμελλητί εκδόσεως των προεδρικών διαταγμάτων, συνιστά παράλειψη οφειλόμενης νόμιμης ενέργειας» αναφέρεται στο δικόγραφο, ενώ σχολιάζεται ως προς το εμπρόθεσμο της αίτησης ότι ο ΠτΔ θα έπρεπε να προχωρήσει σε κάθε περίπτωση στην έκδοση του επίμαχου προεδρικού διατάγματος «το αργότερο την 1η Ιουλίου 2019, ήτοι την ημερομηνία κατά την οποία κενώνονταν οι θέσεις των Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας. Από την ημερομηνία τούτη, λοιπόν, συντελείται το πρώτον παράλειψη οφειλόμενης νόμιμης ενέργειας, η οποία, όμως σε αντιστοιχία προς τα ανωτέρω, είναι διαρκής. Συνεπώς, και υπό αυτή την εκδοχή, η παρούσα αίτηση ακυρώσεως τοποθετείται στη σφαίρα του εμπροθέσμου».
Το σχέδιο της Τουρκίας για τη νέα κατάσταση στη Συρία: Η Άγκυρα αναλαμβάνει τον ρόλο του προστάτη - Τα μηνύματα στις ΗΠΑ
Γεράσιμος Χουλιάρας για σεισμό στην Τριχωνίδα: Η λίμνη έχει γίνει από πολλά ρήγματα - Έχει δώσει και 6 Ρίχτερ
Πόσο θα αλλάξει το dating τα επόμενα χρόνια η τεχνητή νοημοσύνη – Οι καινοτομίες που έρχονται
«Τρίμπαλο» και τρίποντο για τον ΠΑΟΚ που παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής απ' την κορυφή
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr