Νέα αναστάτωση στη Μόρια ύστερα από φήμες ότι άνοιξαν τα σύνορα της ΕΕ
Περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες, φορτωμένοι με τα υπάρχοντα τους κατέβηκαν με τα πόδια, διανύοντας απόσταση 10 περίπου χιλιομέτρων, από το ΚΥΤ της Μόριας στο κέντρο της πόλης🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Μια φήμη, η ίδια που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες περί ανοίγματος των συνόρων και πλοίου που έρχεται για να παραλάβει αιτούντες άσυλο και να τους μεταφέρει στο εσωτερικό της Ελλάδας, αναστάτωσε για μια ακόμα φορά το κέντρο της Μυτιλήνης.
Περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες, φορτωμένοι με τα υπάρχοντα τους κατέβηκαν με τα πόδια, διανύοντας απόσταση 10 περίπου χιλιομέτρων, από το ΚΥΤ της Μόριας στο κέντρο της πόλης. Η προκυμαία της πόλης και οι γύρω δρόμοι γέμισαν, οπότε και κλήθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας για να τους απωθήσουν πίσω στον καταυλισμό.
Η επιχείρηση εκκένωσης της πόλης είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή με δυνάμεις των ΜΑΤ να διασκορπίζουν τους συγκεντρωμένους οι οποίοι όμως ανασυντάσσονται και ξανακατεβαίνουτν στο κέντρο, θεωρώντας δεδομένο ότι σε λίγες ώρες θα αναχωρήσουν από το νησί.
Ας σημειωθεί ότι τόσο χθες όσο και προχθές από την Αστυνομία ανακόπηκε εκτός της πόλης η προσπάθεια μεγάλου αριθμού αιτούντων άσυλο να κατέβουν στην πόλη.
Την ίδια ώρα ψευδείς ειδήσεις περί δήθεν καθόδου στην πόλη «ροπαλοφόρων» αιτούντων άσυλο προκαλούν αντιδράσεις με συγκεντρώσεις νεαρών Μυτιληνιών προκειμένου -όπως λένε- «να αμυνθούν».
Ανατροπές, πισωγυρίσματα και λάθη στη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών - Η οργή των συγγενών και η αγωνία για το πόρισμα του ΕΜΠ
Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό: Τα πρόσωπα των δύσκολων αποστολών, οι αμετακίνητοι και οι ασκήσεις ισορροπίας
Καταγγελία για ρατσιστικά σχόλια από καθηγητή της Νομικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο
Οι αλιείς εκπέμπουν SOS: Δεμένα στα λιμάνια τα αλιευτικά σκάφη εξαιτίας έλλειψης πληρωμάτων
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr