Εμβόλιο AstraZeneca - ΕΜΑ: Μη χορηγείται σε όσους έχουν σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής
NewsroomΝέες οδηγίες την Παρασκευή 11 Ιουνίου σχετικά με το εμβόλιο AstraZaneca, καθώς η Ευρωπαϊκή Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων συνέστησε να μη χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο σκεύασμα κατά της COVID-19 σε ανθρώπους με ιστορικό ενός σπάνιου αιμορραγικού προβλήματος και ανέφερε ότι εξετάζει περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής μετά τον εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.
Η επιτροπή ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανέφερε στην αξιολόγησή της πως το σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής πρέπει να προστεθεί ως μία νέα παρενέργεια στις πληροφορίες προϊόντος του εμβολίου της AstraZeneca.
Τι είναι το σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής
Το σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής είναι μια κατάσταση στην οποία το αίμα διαρρέει από τα τριχοειδή αγγεία στους μυς και στις κοιλότητες του σώματος και χαρακτηρίζεται από οίδημα και μείωση της αρτηριακής πίεσης. Ο EMA άρχισε να εξετάζει αυτές τις περιπτώσεις τον Απρίλιο και η σημερινή σύσταση προστίθεται στα άλλα προβλήματα με το εμβόλιο της AstraZeneca, περιλαμβανομένης μιας πιθανής σχέσης με σπάνια θέματα θρόμβων αίματος.
Τον περασμένο μήνα ο EMA συνέστησε να μη γίνεται η δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca για ανθρώπους με προβλήματα θρομβώσεων. Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή διευρύνει επίσης την έρευνά της για περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας έπειτα από τον εμβολιασμό με το AstraZeneca και άλλα εμβόλια από την Pfizer, τη Moderna και την J&J.
Ξεκαθαρίζει η Πελώνη: Δεν τίθεται θέμα απολύσεων μη εμβολιασμένων
Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας – Παράθυρο για πώληση self tests
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ: Πού θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και κεραυνοί
Πρωτοφανής κίνηση: Ο Κ. Τασούλας αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στον Α. Τσίπρα
- Ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι θα μετρήσει στην απόφαση του Μαξίμου
- Μαγδεμβουργο: Στη φυλακή ο δράστης της επίθεσης – Οι ακροδεξιές θεωρίες και οι προειδοποιήσεις
- Πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου: Νέα προπτυχιακά προγράμματα μέσα στο 2025
- Η Σημασία των Μιτοχονδρίων στην Αναγεννητική Ιατρική: Ιστορία και Σύγχρονες Θεραπείες