Υγεία|10.10.2022 14:39

Ψυχική υγεία: Τι είναι και γιατί είναι τόσο σημαντική; Τα καμπανάκια ότι πρέπει να ζητήσει κανείς βοήθεια

Newsroom

Σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Για να γεννηθεί η ανάγκη κάτι να έχει παγκόσμια μέρα που «γιορτάζεται» σημαίνει ότι υπάρχει εκεί έξω και απασχολεί μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού παγκόσμια. Τι είναι η ψυχική υγεία και γιατί όλοι μιλάνε γι’αυτή. Γιατί είναι τόσο σημαντική; Πότε πρέπει να ζητήσω βοήθεια; Αυτές είναι κάποιες ερωτήσεις που μπορεί να απασχολούν πολλούς ανθρώπους εκεί έξω.

Facts

H ψυχική υγεία είναι όπως η σωματική υγεία, όλοι την έχουν και πρέπει να τη φροντίζουμε. Καλή ψυχική υγεία σημαίνει να είσαι γενικά σε θέση να σκέφτεσαι, να αισθάνεσαι και να αντιδράς με τους τρόπους που χρειάζεσαι και θέλεις να ζήσεις τη ζωή σου.

Αν περάσεις μια περίοδο κακής ψυχικής υγείας, μπορεί να εντοπίσεις τους τρόπους με τους οποίους συνήθως σκέφτεσαι, αισθάνεσαι ή αντιδράς να γίνονται δύσκολοι, ή ακόμα και αδύνατοι. Κάποιες φορές αυτή η αίσθηση μπορεί να μοιάζει με σωματική ασθένεια και ακόμα χειρότερο.

Τα προβλήματα ψυχικής υγείας επηρεάζουν περίπου 1 στους 4 ανθρώπους κάθε χρόνο. Κυμαίνονται από κοινά προβλήματα, όπως κατάθλιψη και άγχος, έως σπανιότερα προβλήματα όπως η σχιζοφρένεια και η διπολική διαταραχή.

Διαβάστε περισσότερα στο ipop

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ψυχική υγείαειδήσεις τώρα