Υγεία | 11.11.2022 23:28

Τριανταφυλλίδης - Καθηγητής Γενετικής: Χημικό συστατικό του καφέ ενδέχεται να προσφέρει ανοσία από την Covid

Newsroom

Επείγουσα έρευνα έχει απαιτηθεί από την παγκόσμια εξάπλωση του κορονοϊού για τον εντοπισμό χημικών ενώσεων ικανών να ελέγξουν, να αποτρέψουν ή να επιβραδύνουν την παγκόσμια πανδημία.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο Ομότιμος Καθηγητής Γενετικής ΑΠΘ Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, «ερευνητές του Πανεπιστημίου Jacobs της Βρέμης (Γερμανία) διερεύνησαν, σε εργαστηριακές συνθήκες, εάν κάποιες διατροφικές πολυφαινόλες επηρεάζουν τη δέσμευση της πρωτεΐνης της ακίδας του ιού SARS CoV-2 με τον ανθρώπινο υποδοχέα ACE-2, τον στόχο του ιού SARS CoV-2. Διαπίστωσαν αλληλεπίδραση των διατροφικών πολυφαινολών και με τις δύο πρωτεΐνες. Μετά από αυτόν τον αρχικό έλεγχο, οι δύο διατροφικές πολυφαινόλες με την ισχυρότερη συγγένεια αξιολογήθηκαν σε μια δεύτερη δοκιμασία λειτουργικής δέσμευσης».

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Covid-19καφέςειδήσεις τώραΚορονοϊόςπανδημία