Υγεία|29.11.2022 12:07

Τελικά θα επιστρέψουν οι μάσκες στα σχολεία; Η εκτίμηση Μαγιορκίνη - Τι λέει για την έξαρση γρίπης

Newsroom

Για το ενδεχόμενα επιστροφής της μάσκας στα σχολεία τοποθετήθηκε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν είναι τόσο υψηλή η κυκλοφορία του κορονοϊού για να επιστρέψει, αλλά ωστόσο είπε ότι δεν το αποκλείει κιόλας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι δεν «βλέπει» κάποια ιδιαίτερη πίεση ώστε «να περάσουμε σε ένα οριζόντιο μέτρο τέτοιου τύπου». «Θα πρέπει να δούμε 1-2 εβδομάδες ακόμα για το αν θα χρειαστεί να περάσουμε σε κάτι οριζόντιο. Δεν το αποκλείω» τόνισε και εξήγησε ότι θα πρέπει να υπάρχει υψηλή ανάγκη ώστε να περάσουμε σε ένα μέτρο τέτοιου τύπου.

«Δεν βλέπω συρροή παιδιών στα νοσοκομεία και όπως λέει και το Συμβούλιο της Επικρατείας, τα μέτρα πρέπει να είναι αναλογικά. Δεν μπορούμε να προχωράμε σε τέτοιου είδους μέτρα εάν δεν υπάρχει μία ανάλογη πίεση στα νοσοκομεία».

«Φυσιολογικές οι ιώσεις για αυτή την εποχή»

Όσον αφορά στις ιώσεις που ταλαιπωρούν κυρίως τα παιδιά, το τελευταίο διάστημα, τόνισε ότι δεν είναι κάτι περίεργο. «Αυτό ήταν το στάνταρτ εδώ και δεκαετίες, κυρίως στα παιδάκια των μικρών ηλικιών. Εντάξει, όσοι έχουν παιδιά ξέρουν ότι τα πρώτα 3-4 χρόνια είναι δύσκολα, αλλά τα σχολεία είναι έτσι και αλλιώς μια περίοδος όπου τα περισσότερα παιδιά εκτίθενται στις ιώσεις. Οι ιώσεις είναι αρκετές» είπε.

Έξαρση της γρίπης

Για τη γρίπη σημείωσε ότι «έχουμε έξαρση νωρίτερα και αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η μεγάλη μάζα του πληθυσμού δεν έχει εκτεθεί στη γρίπη» εδώ και ένα δύο χρόνια «άρα λοιπόν δεν έχουν αναπτύξει κάποιας μορφής ανοσία και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η κυκλοφορία της γρίπης φέτος να είναι και νωρίτερα αλλά και σε μεγαλύτερη συχνότητα» εξήγησε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γκίκας ΜαγιορκίνηςιώσειςΚορονοϊόςμάσκαειδήσεις τώρα