Υγεία|23.03.2023 19:31

Spoiler Alert: Κανένα φως στον άκρη του τούνελ - Τι συμβαίνει πραγματικά όταν πεθαίνεις; Άντρας που έφτασε στην «άλλη πλευρά» αποκαλύπτει

Newsroom

Η καρδιά του 55χρονου Kevin Hill από τη Βρετανία σταμάτησε ξαφνικά να χτυπάει όσο νοσηλευόταν στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Derby με ασβεστίτιδα – μία σπάνια κατάσταση κατά την οποία το ασβέστιο του οργανισμού συσσωρεύεται στα μικρά αιμοφόρα αγγεία των ιστών του λίπους και του δέρματος. Ο συγγραφέας αποκάλυψε ότι, η εμπειρία του «θανάτου» και της επιστροφής του στον κόσμο των ζωντανών ήταν γαλήνια.

«Ένιωθα ότι είχα ξεχωρίσει από το σώμα μου»

Οι γιατροί χαρακτηρίζουν τον Hill «άνθρωπο θαύμα» για την επαναφορά και την ανάρρωσή του ενώ, ο ίδιος, ισχυρίστηκε ότι ένιωσε να εισέρχεται σε ένα «πνευματικό βασίλειο» στο οποίο παρακολουθούσε το σώμα του να επιδεινώνεται από το περιθώριο. «Δεν κοίταζα το σώμα μου αλλά ένιωσα ότι είχα ξεχωρίσει από αυτό», εξομολογήθηκε στη DailyMail. «Ήταν σαν να βρισκόμουν σε ένα πνευματικό πεδίο – είχα αίσθηση του τι συνέβαινε, αλλά ένιωθα απίστευτα γαλήνιος», συμπλήρωσε.

Τον Ιανουάριο του 2022, ο Hill υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιάς για να αντιμετωπιστεί πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην καρδιακή βαλβίδα του. Αυτό που προκάλεσε κατακράτηση νερού στα κάτω άκρα καθώς, μετά από φαρμακευτική αγωγή και ένα χρόνο νοσηλείας έχασε 65 κιλά του βάρους του σε νερό. Μετά την εγχείρηση, εμφάνισε ασβεστίτιδα.

Η εν λόγω ασθένεια μπορεί να προκαλέσει θρόμβους στο αίμα και επώδυνα δερματικά έλκη τα οποία, στη συνέχεια, μπορεί να οδηγήσουν σε αιμορραγία. Εμφανίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε ασθενείς με χρόνια νεφρική νόσο. «Νοσούσα για μήνες. Το δέρμα μου με έτρωγε», σημείωσε ο ίδιος. «Επί τρεις ημέρες τα πόδια μου αιμορραγούσαν ασταμάτητα», είπε και ισχυρίστηκε ότι, λόγω της ασβεστίτιδας έχασε πέντε λίτρα αίμα και η καρδιά του σταμάτησε. Έμεινε νεκρός για μερικά λεπτά πριν οι γιατροί τον επαναφέρουν στη ζωή.

«Ήξερα ότι αιμορραγούσα και ότι ήταν σοβαρό. Το προσωπικό του νοσοκομείου συνέχισε να μπαίνει και να βγαίνει ακατάπαυστα από το δωμάτιο, προκειμένου να σταματήσει την αιμορραγία». Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι παρακολουθούσε το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας να προσπαθεί να τον σώσει από το περιθώριο. «Ήξερα ότι είχα πεθάνει. Είχα χωριστεί από το σώμα μου», υπογραμμίζει.

Ο 55χρονος σημείωσε ακόμα ότι, «τότε απλώς κοιμήθηκα. Ξύπνησα ζωντανός και η αιμορραγία είχε σταματήσει. Ήξερα ότι δεν είχε έρθει η ώρα μου. Αυτή η εμπειρία με έκανε να επαναπροσδιορίσω τις προτεραιότητές μου. Όταν βγήκα από το νοσοκομείο, η ατμόσφαιρα με την οικογένειά μου άλλαξε δραματικά. Γύρισα πιο ανθεκτικός, ξέροντας ότι μπορώ να ανακάμψω», τόνισε ι συγγραφέας, ο οποίος έχει αναρρώσει σχεδόν πλήρως και επέστρεψε σπίτι του με την 52χρονη σύζυγό του, Camille.

«Βρίσκομαι στα τελικά στάδια της ανάρρωσης. Νιώθω ακόμα λίγο πόνο στο δεξί μου πόδι αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτόν κατά το παρελθόν, όταν έκλαιγα από τους πόνους για ώρες. Πριν, το επίπεδο του πόνου μου ήταν 100 στα 10. Πλέον, έχει πέσει στο τέσσερα. Όλοι λένε ότι θα έπρεπε να είμαι νεκρός», καταλήγει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

θάνατοςειδήσεις τώρακαρδιακή προσβολή