Στο γηροκομείο και με κάλυψη του ΕΟΠΥΥ: Η ρύθμιση Πλεύρη για τους ηλικιωμένους
Δήμητρα ΕυθυμιάδουΚαι με την κάλυψη του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν πλέον να φιλοξενούνται στα γηροκομεία οι ηλικιωμένοι, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρχε δυνατότητα να γίνουν συμβάσεις του Οργανισμού με τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.
Τι αλλάζει στον ΕΟΠΥΥ
Αποτέλεσμα όμως ήταν οι συγγενείς να αναγκάζονται να πληρώνουν όλο το ποσό για τη διαβίωση από την τσέπη τους, ποσό ιδιαιτέρως υψηλό στις ιδιωτικές μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.
Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων να μπορούν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ, «εξασφαλίζοντας στους διαμένοντες ασφαλές και αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης και καλύπτοντας ημερήσιο τροφείο» όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Υγείας.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων δεν μπορούσαν να συνάψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ. Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του «Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών Γηροκομείο-Πτωχοκομείο» Σπύρο Χαμακιώτη και τον γενικό διευθυντή Κωνσταντίνο Σολδάτο, οι οποίοι ήθελαν να τον ευχαριστήσουν για τη δυνατότητα που τους παρείχε για να υπογράψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.
- Διαψεύδει ο Τσίπρας τη συνάντηση με Βαρουφάκη στο Σούνιο: «Τραμπικές μέθοδοι που αναπαράγουν παπαγάλοι»
- Μητσοτάκης στο OPEN: Αυτοδύναμη κυβέρνηση μόνο με «γαλάζιους» βουλευτές - Αιχμές σε Τσίπρα και Βαρουφάκη για «ψάρεμα στα θολά νερά του Κασιδιάρη»
- Φωτοβολταϊκά στη Στέγη: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Οι δικαιούχοι και τα ποσοστά επιδότησης
- Επί ποδός οι νοσοκομειακοί γιατροί με εγκύκλιο Γκάγκα – Εφημερία για όλους εάν λείπει προσωπικό
- Αλλάζει ραγδαία ο καιρός με καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ώρες: Πού θα «χτυπήσουν» - Το έκτακτο δελτιο της ΕΜΥ
- Δημοσιονομική χαλάρωση τέλος: Πλεονάσματα άνω του 2% και προσαρμογή 6 δισ. η κληρονομιά της επόμενης κυβέρνησης
- Η Γαλλία βγαίνει μπροστά για την ειρήνη στην Ουκρανία: Οι πρωτοβουλίες Μακρόν για στρατιωτική αυτονομία στην Ευρώπη
- «Χτύπημα για την τρομοκράτησή μας»: Τι καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού μετά τον έλεγχο στα γραφεία του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών
- Από το Χαλιφάτο στο διαδίκτυο: Η «ψηφιακή γενιά των λύκων» και το νέο, τρομακτικό, πρόσωπο του ISIS
- Οικογένεια Μπέκαμ: Unfollow στα social media – Νέα ένταση στις σχέσεις με τον Μπρούκλιν