Υγεία|24.07.2023 17:18

Νοσοκομείο Μεταξά: Περιμένουν τα αποτελέσματα βιοψίας για καρκίνο… 47 ημέρες - Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Ο Γολγοθάς των καρκινοπαθών παίρνει σάρκα και οστά όπως φαίνεται στο Νοσοκομείο Μεταξά, το οποίο εξειδικεύεται στην ογκολογία.

Εδώ και καιρό ασθενείς αλλά και εργαζόμενοι είχαν καταγγείλει ότι για να εξαχθούν τα αποτέλεσμα των ιστολογικών εξετάσεων από το Παθολογοανατομικό Τμήμα χρειάζονται ενίοτε και δύο μήνες. Χρόνος απολύτως πολύτιμος για τους ογκολογικούς ασθενείς, που θα πρέπει να ακολουθήσουν μία συγκεκριμένα θεραπεία για την επιβίωσή τους.

Οι καθυστερήσεις αυτές οφείλονται στην έλλειψη προσωπικού στο Παθολογοανατομικό Τμήμα που καθιστά την εξαγωγή των αποτελεσμάτων σχεδόν αδύνατη σε σύντομο χρόνο. Πλέον και η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ευθέως τις καθυστερήσεις, αφού όπως αναφέρει γυναίκα 52 ετών χειρουργήθηκε για καρκίνο του μαστού και 47 ημέρες μετά δεν έχει βγει ακόμη η βιοψία.

Μάλιστα όπως τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ: «Ζήτησε το δείγμα από το παθολογοανατομικό του Μεταξά για  να το πάει σε άλλο  εργαστήριο και δεν το επιτρέπει το πρωτόκολλο».

Λείπουν γιατροί, παρασκευαστές, γραμματείς από το συγκεκριμένο Τμήμα, τη στιγμή μάλιστα που πολλά νοσοκομεία των νησιών στέλνουν τα δείγματα για ιστολογική εξέταση στο ΜΕΤΑΞΑ. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους μόνο τον μήνα Μάιο έλαβε 1600 δείγματα για ιστολογικό εξέταση.

Πάντως, οι καθυστερήσεις αυτές είναι σε γνώση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, καθώς το πρόβλημα παρατηρείται εδώ και καιρό.
Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία λύση με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται ασθενείς και συγγενείς

ειδήσεις τώραέλλειψη γιατρώννοσοκομείουπουργείο Υγείαςκαρκινοπαθείς