Υγεία|02.10.2023 10:27

Προειδοποίηση Παγώνη για τον κορονοϊό: «Να είμαστε προσεκτικοί με μάσκες και αντισηπτικά - 14% αύξηση των κρουσμάτων»

Newsroom

Στα εμβόλια της γρίπης και την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού αναφέρθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη διευκρινίζοντας πως τα εμβόλια είναι έξι, τα δύο είναι ενισχυμένα και τα υπόλοιπα τέσσερα είναι τα απλά.

«Τα δύο ενισχυμένα θα τα παίρνουμε μόνο με ιατρική συνταγή, τα υπόλοιπα τέσσερα, θα τα παίρνουμε από αρχές Νοέμβρη χωρίς συνταγή», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η κ. Παγώνη.

«Τα ενισχυμένα, με συνταγή αφορούν τους πάνω από 65, γιατί έχουν υποκείμενα νοσήματα. Ενισχυμένα σημαίνει πως έχουν μεγαλύτερη δόση αδρανοποιημένου ιού, αυτά τα εμβόλια θα βοηθήσουν τους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα», συμπλήρωσε η ίδια.

Αναφερόμενη στα απλά εμβόλια, είπε ότι «θα τα παίρνουμε μέχρι τέλος Οκτώβρη με συνταγή, και μετά χωρίς συνταγή». «Καλό είναι όσοι βρίσκονται στη μονάδα υψηλού κινδύνου να αρχίσουν να τα κάνουν από 20 Οκτώβρη», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό είπε πως αναμένονται οδηγίες από την επιτροπή εμβολιασμού. Και πρόσθεσε: «Έχουμε 14% αύξηση των κρουσμάτων και για τους νοσηλευόμενους. Να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με μάσκες και αντισηπτικά».

ΚορονοϊόςΜατίνα Παγώνηειδήσεις τώρα