Υγεία|24.05.2024 20:08

Κανονικά τα χειρουργεία από Δευτέρα και στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, λέει η Διοίκηση

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Δεν τίθεται θέμα ασφαλείας και τα χειρουργεία θα λειτουργήσουν κανονικά και στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Νοσοκομείου. Παρότι οι αναισθησιολόγοι του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού είχαν προαναγγείλει ότι από τη Δευτέρα 27 Μαΐου θα διέκοπταν τις χειρουργικές επεμβάσεις λόγω ελλείψεων προσωπικού, η Διοίκηση αποφάσισε διαφορετικά.

Όπως αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν.Π.Α. «Π. & Α. Κυριακού» συνελθόν σήμερα 24.05.2024 και ώρα 12:00 σε Έκτακτη Συνεδρίαση με θέμα: "Ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με την αναστολή των τακτικών χειρουργείων του Νοσοκομείου" και αφού έλαβε υπόψιν του την κατηγορηματική διαβεβαίωση τόσο της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας όσο και του Διευθυντή Χειρουργικού Τομέα, ότι με το υπάρχον προσωπικό δεν τίθεται θέμα ασφαλείας και δύνανται να λειτουργούν καθημερινά οι τρεις χειρουργικές τράπεζες.

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

Την μη αναστολή των τακτικών χειρουργικών περιστατικών, από Δευτέρα 27.05.2024».

Νωρίτερα, σε δηλώσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Open είχε αφήσει αιχμές εναντίον των γιατρών του Αγλαΐα Κυριακού ότι έχουν πολιτική σκοπιμότητα λόγω ευρωεκλογών.

Πάντως, οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία ανέστειλαν νωρίτερα σήμερα τις κινητοποιήσεις τους που είχαν προαναγγείλει για την 1η Ιουνίου.

χειρουργείαειδήσεις τώραΠαίδων Αγλαΐα ΚυριακούΆδωνις Γεωργιάδηςνοσοκομείο Παίδων