Υγεία|29.05.2024 23:38

Γεωργιάδης για «Αγλαΐα Κυριακού»: Αν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις θα αναζητήσω λύσεις στον ιδιωτικό τομέα»

Newsroom

Στα ύψη βρίσκεται η αντιπαράθεση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, με τους αναισθησιολόγους του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σήμερα (29/5) ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την πρόθεσή του να αναζητήσει λύσεις στον ιδιωτικό τομέα στην περίπτωση που οι αναισθησιολόγοι προκηρύξουν νέα στάση εργασίας. Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την απόφαση δικαστηρίου με την οποία κηρύχθηκε παράνομη η στάση εργασίας των αναισθησιολόγων.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «γνωρίζουν ότι το υπουργείο Υγείας έχει κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, για να καλύψει τα πραγματικά κενά, για πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους αποφασίζουν να παρανομούν συστηματικά. Ξεκαθαρίζω ότι εκβιασμό της Κυβερνήσεως εν όψει Ευρωεκλογών, στις πλάτες των παιδιών δεν θα ανεχθώ».

Η ανάρτησή του υπουργού Υγείας

«Δεύτερη συνεχόμενη απόφαση του Δικαστηρίου που κρίνει παράνομη την στάση εργασίας των αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Ξεκαθαρίζω ότι εκβιασμό της Κυβερνήσεως εν όψει Ευρωεκλογών, στις πλάτες των παιδιών δεν θα ανεχθώ. Εάν προκηρύξουν και νέα στάση εργασίας γνωρίζοντας ότι παρανομούν, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η στάση εργασίας τους τελειώνει αναγκαστικά πριν την έκδοση της Δικαστικής αποφάσεως, θα αναζητήσω λύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Το πώς θα το αποφασίσω τις επόμενες μέρες. Λυπούμαι πραγματικά που ενώ γνωρίζουν  ότι το Υπουργείο Υγείας έχει κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, για να καλύψει τα πραγματικά κενά, για πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους αποφασίζουν να παρανομούν συστηματικά».

Παίδων Αγλαΐα Κυριακούειδήσειςειδήσεις τώραΆδωνις Γεωργιάδηςαναισθησιολόγοι