Υγεία|31.05.2024 18:21

Επαναλειτουργεί το Κέντρο Υγείας Παλαμά μετά την κακοκαιρία Daniel

Newsroom

Μετά από την προσωρινή διακοπή λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Παλαμά λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας “Daniel”, επαναλειτουργεί κανονικά. Οι εργασίες αποκατάστασης από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας ολοκληρώθηκαν μέσα στον προβλεπόμενο χρονικό σχεδιασμό και το Κέντρο Υγείας επαναλειτουργεί στις αρχικές του κτιριακές υποδομές.

Το Κέντρο Υγείας Παλαμά είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες και αρχικά ήταν εκτός λειτουργίας. Οι υπηρεσίες προς τους πολίτες παρέχονταν προσωρινά στο Κλειστό Γυμναστήριο Παλαμά, ενώ αμέσως μετά το Κ.Υ. είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Κοινότητας “Μουσών Μέλαθρον”. Από την Δευτέρα 27 Μαΐου οι δημότες του Παλαμά διαθέτουν και πάλι επαρκή ιατρική φροντίδα μετά την πλήρη αποκατάσταση του Κέντρου Υγείας. Παράλληλα, η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ διενεργεί μελέτη ύψους περίπου 1,8 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση και περαιτέρω λειτουργική ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας Παλαμά, με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι από τις καταστροφικές πλημμύρες είχε υποστεί σοβαρές ζημιές το Κέντρο Υγείας Παλαμά και η Τοπική Μονάδα Υγείας της Γιάννουλης.

ειδήσεις τώρακακοκαιρίακέντρο υγείαςκακοκαιρία Daniel