Υγεία|06.06.2024 22:11

Συναγερμός στις ΗΠΑ για νέο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα: Ο ασθενής πέρασε από την Ελλάδα

Newsroom

Συναγερμός σήμανε στις ΗΠΑ για νέα και εξαιρετικά μεταδοτική μορφή μυκητιασικής λοίμωξης. Συγκεκριμένα 30χρονος από τη Νέα Υόρκη, εμφάνισε μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη μορφή δακτυλίτιδας - το πρώτο αναφερόμενο κρούσμα στις ΗΠΑ.

Τι αναφέρουν οι επιστήμονες

«Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το Trichophyton mentagrophytes τύπου VII [TMVII] είναι η τελευταία από μια ομάδα σοβαρών δερματικών λοιμώξεων που έχουν πλέον φτάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Δρ Avrom S. Caplan, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα δερματολογίας της Ιατρικής Σχολής Grossman του NYU.

Σύμφωνα με τη New York Post, ο Caplan είναι συν-συγγραφέας μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη σχετικά με έναν 30χρονο που μολύνθηκε με τον TMVII, με εξάνθημα που εμφανίστηκε στο πέος, τους γλουτούς και τα άκρα του.

Τα κρούσματα του TMVII έχουν αυξηθεί στην Ευρώπη: Ο άνδρας είχε επισκεφθεί την Αγγλία, την Ελλάδα και την Καλιφόρνια. Ανέφερε ότι έκανε σεξ με άνδρες κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του, κανένας από τους οποίους δεν αποκάλυψε παρόμοια δερματικά προβλήματα.

«Δεδομένου ότι οι ασθενείς συχνά διστάζουν να συζητήσουν για τα προβλήματα των γεννητικών οργάνων, οι γιατροί πρέπει να ρωτούν άμεσα για τα εξανθήματα γύρω από τη βουβωνική χώρα και τους γλουτούς, ειδικά για όσους είναι σεξουαλικά ενεργοί, έχουν ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό και αναφέρουν φαγούρα σε άλλα σημεία του σώματος», συμβούλευσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Dr. John G. Zampella.

Ο Zampella σημείωσε ότι οι λοιμώξεις που προκαλούνται από τον TMVII φαίνεται να ανταποκρίνονται στις συνήθεις αντιμυκητιασικές θεραπείες, όπως το φάρμακο τερμπιναφίνη (επίσης γνωστό ως Lamisil), αλλά μπορεί να χρειαστούν μήνες για να καθαρίσουν.

Μπορούν επίσης να συγχέονται με βλάβες που προκαλούνται από έκζεμα, γεγονός που μπορεί να καθυστερήσει τη θεραπεία.

Μια διαφορετική κνησμώδης και μεταδοτική δερματική λοίμωξη που προκαλεί εξανθήματα παρόμοια με το TMVII αποδεικνύεται μεγαλύτερη πρόκληση για τους δερματολόγους

μύκητεςκρούσματαμύκηταςειδήσεις τώραΗΠΑ