Υγεία|01.07.2024 16:03

Στο υπουργείο Υγείας την Τετάρτη ο Μητσοτάκης - Τι θα ζητήσει από Γεωργιάδη και Θεμιστοκλέους

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Στο υπουργείο Υγείας θα βρεθεί το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να πραγματοποιήσει σύσκεψη με την ηγεσία αλλά και να ενημερωθεί για την πορεία όλων των έργων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ενημερωθεί όπως λένε πληροφορίες του ethnos.gr για όλα τα έργα που είναι σε εξέλιξη στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και τον χρόνο ολοκλήρωσής τους, με δεδομένο ότι χρηματοδοτούνται από το ταμείο ανάκαμψης.

Οι προτεραιότητες για τις μονάδες υγείας

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός θα θέσει τις προτεραιότητες του για τις μονάδες υγείας, καθώς η κυβέρνησή του έχει βάλει σε πρώτη προτεραιότητα τα θέματα της υγείας τα οποία απασχολούν δεόντως τους πολίτες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναφερθεί πολλές φορές στα προβλήματα που παρουσιάζουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, γι’ αυτό όπως αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr αναμένεται να συζητήσει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο θα πάψουν να υπάρχουν αναμονές στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, αναμονές που μετακυλίονται και στις νοσηλείες των ασθενών στη συνέχεια.

Ο ίδιος όπως υπογραμμίζουν υψηλόβαθμες πήγες, προτίθεται να ζητήσει από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επισπεύσει τις διαδικασίες για την επίλυση των προβλημάτων ειδικά στα «επείγοντα», που σήμερα ταλαιπωρούν ασθενείς και εργαζόμενους.

Εκτενής συζήτηση αναμένεται να γίνει και για το θέμα των προσλήψεων στο ΕΣΥ, καθώς η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο μέσω του υπουργείου Εσωτερικών για την επιτάχυνση των προκηρύξεων από το ΑΣΕΠ.

Το «ραντεβού» του Κυριάκου Μητσοτάκη στην οδό Αριστοτέλους στο υπουργείο υγείας εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου των επισκέψεων που πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός σε υπουργεία κρίσιμης σημασίας για την καθημερινότητα των πολιτών. Στόχος ειδικά για τον τομέα της υγείας, να αλλάξει η εικόνα που έχουν οι πολίτες για το ΕΣΥ, μία εικόνα που στην κυβέρνηση εκτιμούν, τονίζουν έγκυρες πηγές του ethnos.gr, αποτυπώθηκε και στις πρόσφατες ευρωκάλπες. 

ΕΣΥδημόσια νοσοκομείαΆδωνις ΓεωργιάδηςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΜάριος Θεμιστοκλέουςυπουργείο ΥγείαςΤαμείο Ανάκαμψης