Υγεία|03.07.2024 06:15

Το κατώφλι του υπουργείου Υγείας περνά σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Τα μηνύματα που θα στείλει και οι οδηγίες

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Το κατώφλι του υπουργείου Υγείας θα περάσει την Τετάρτη (3/7) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συναντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου. Ο κύριος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τελευταία φορά την οδό Αριστοτέλους το 2023 οπότε και υπουργός Υγείας ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Δεν είναι πάντως τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο υπουργείο Υγείας, καθώς επιδιώκει με την κίνηση αυτή να δείξει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης του για τον τομέα της υγείας. Να υπενθυμιστεί ότι τη Δευτέρα το βράδυ την ώρα που Σαμαράς -Καραμανλής μιλούσαν στο Πολεμικό Μουσείο με βολές κατά της κυβέρνησης, ο κ.Μητσοτάκης έκανε αιφνιδιαστική επισκεψη στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Η Υγεία άλλωστε ένας τομέας που βρίσκεται πολύ ψηλά στο ενδιαφέρον των πολιτών οι οποίοι καθημερινά ταλαιπωρούνται στα δημόσια νοσοκομεία εξαιτίας των δυσλειτουργιών που παρουσιάζουν.

Τα μηνύματα που θα στείλει ο Μητσοτάκης

Έγκυρες πηγές του ethnos.gr αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισημάνει τόσο στη σύσκεψη, όσο και στις επίσημες τοποθετήσεις του, ότι επιχειρεί να επισπευσθούν οι διαδικασίες για τη βελτίωση των συνθηκών στα νοσοκομεία.

Εξάλλου παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι θα αλλάξουν οι συνθήκες ειδικά στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών όπου οι ασθενείς στοιβάζονται στις εφημερίες ακόμη κι αν κινδυνεύει ζωή τους, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία βελτίωση.

Γι’ αυτό όπως λένε οι ίδιες πηγές του ethnos.gr, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα υπογραμμίσουν το γεγονός ότι κατασκευάζονται εκ νέου τμήματα επειγόντων περιστατικών στα νοσοκομεία με κονδύλια από το ταμείο ανάκαμψης.

Η ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθεί

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί και στο νέο ΕΣΥ που φιλοδοξεί να δημιουργηθεί με ποιοτικές υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες και ένα εκσυγχρονισμένο πλαίσιο λειτουργίας. Ταυτόχρονα όπως αναφέρουν πληροφορίες θα τονίσει ότι η κυβέρνηση στηρίζει το δημόσιο σύστημα παρά τις όποιες αλλαγές, όπως με τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή αλλά και τις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των γιατρών του ΕΣΥ.

Στην ατζέντα πάντως αναμένεται να βρεθεί και το θέμα του ΕΚΑΒ για το οποίο ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει πολλάκις προαναγγέλλοντας ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις, ενώ είχε ανακοινώσει ότι θα ενεργοποιηθούν και έξι σταθμοί για αεροδιακομιδές ασθενών από τη νησιωτική χώρα.

Σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις που σήμερα καθυστερούν δραματικά μέσω του ΑΣΕΠ, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί και στο νομοσχέδιο που προωθείται μέσα από το υπουργείο Εσωτερικών ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την τοποθέτηση υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία.

Κυριάκος Μητσοτάκηςυπουργείο ΥγείαςΑντώνης ΣαμαράςειδήσειςΠολεμικό ΜουσείοΚώστας Καραμανλήςειδήσεις τώρα