Υγεία|08.07.2024 15:03

Μάριος Θεμιστοκλέους στο ethnos.gr: Είμαστε ανοικτοί να συνεργαστούμε με τον ιδιωτικό τομέα για να επιταχύνουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Ανοιχτή εμφανίζεται η κυβέρνηση να ξεκινήσει μία συνεργασία του Εθνικού Συστήματος Υγείας με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα ή και ιδιώτες ακτινοδιαγνώστες, προκειμένου να επιταχύνονται τα αποτελέσματα των απεικονιστικών και εργαστηριακών εξετάσεων στα νοσοκομεία.

Ήδη άλλωστε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προωθεί διάταξη ώστε ιδιώτες ακτινολόγοι να μπορούν να κάνουν διαγνώσεις σε απεικονιστικές εξετάσεις εξ αποστάσεως. Ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους σε συνέντευξή του στο ethnos.gr δηλώνει ότι είναι ανοιχτή η κυβέρνηση σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο αρκεί να διευκολύνει την εξυπηρέτηση των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία. «Θα εξετάσουμε οποιοδήποτε μέτρο είναι προς όφελος του πολίτη» δηλώνει χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Υγείας.

Να σημειωθεί ότι σήμερα, στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών καταγράφονται σοβαρές καθυστερήσεις στα αποτελέσματα των διαγνωστικών εξετάσεων, λόγω έλλειψης προσωπικού. Συνέπεια όμως είναι να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα οι ασθενείς.

«Είμαστε ανοικτοί σε όλα», τονίζει ο Μάριος Θεμιστοκλέους σημειώνοντας ότι ένα αντίστοιχο μέτρο έχει εφαρμοσθεί ήδη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας με θετικά αποτελέσματα.

ειδήσεις τώραΕΣΥυπουργείο ΥγείαςΜάριος Θεμιστοκλέους