Αναζητείται «φόρμουλα» για να τα βρουν Γεωργιάδης και γιατροί – Η ανησυχία του Μαξίμου και οι φόβοι για τους ασθενείς
Δήμητρα Ευθυμιάδου«Πονοκέφαλος» επικρατεί στην κεντρική κυβέρνηση, καθώς η τελευταία κόντρα του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με τον ιατρικό κόσμο, φαίνεται πως προκαλεί ανησυχία στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, τα υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται έντονα προβληματισμένα από τη διάσταση που έχει λάβει η διαμάχη αυτή μεταξύ του υπουργού Υγείας και των ιδιωτών γιατρών, με δεδομένο ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης θέλει να τους υποχρεώσει να εργαστούν στο ΕΣΥ επειδή δεν έχουν καλυφθεί οι θέσεις στα δημόσια νοσοκομεία.
Μάλιστα οι απειλές που έχει εξακοντίσει ο υπουργός Υγείας εναντίον του ιατρικού προσωπικού της χώρας, ότι όσοι αρνηθούν να συμβάλλουν στο ΕΣΥ θα αποπέμπονται από τον ΕΟΠΥΥ και θα μένουν εκτός της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, έχει ρίξει λάδι στη φωτιά.
Επιχειρείται για βρεθεί μια «χρυσή τομή» ώστε να αποφευχθούν τα σκληρά μέτρα
Η διάταξη που προωθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να ψηφιστεί τη Δευτέρα αλλά με βάση έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr επιχειρείται έστω την τελευταία στιγμή να βρεθεί η «χρυσή τομή» ώστε να αποφευχθούν τα σκληρά μέτρα που μπορεί να δυναμιτίσουν ακόμα περισσότερο το κλίμα.
Άλλωστε η κόντρα αυτή φαίνεται να γέρνει υπέρ των γιατρών και όχι της κυβέρνησης, ειδικά μετά τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ότι ουσιαστικά είναι υποχρεωμένοι οι ιδιώτες γιατροί να εργαστούν στο δημόσιο σύστημα, καθώς οφείλουν στο ελληνικό κράτος.
Πάντως και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας θέλησε όπως φαίνεται να ρίξει κάπως τους τόνους, αφού τόνισε στη Βουλή: «θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν έχουμε καμία διάθεση να κάνουμε πόλεμο στους γιατρούς».
Γι’ αυτό και συνεχίζονται οι προσπάθειες ανεύρεσης ιδιωτών γιατρών που να δεχθούν να εργασθούν στις δημόσιες δομές στις περιοχές όπου λείπουν βασικές ειδικότητες όπως αυτή της Παθολογίας.
Σοβαρό πρόβλημα για τους ασθενείς η διακοπή συνταγογράφησης
Εξάλλου η ηγεσία του υπουργείου Υγείας γνωρίζει πως αν διακοπεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στους ιδιώτες που δραστηριοποιούνται σε άγονες και απομακρυσμένες περιοχές, το πρόβλημα θα μετακυλιστεί αμέσως στους ασθενείς. Και αυτό διότι δεν θα μπορούν ουσιαστικά να συνταγογραφήσουν τα φάρμακα τους και έτσι θα αναγκαστούν και πάλι να βρεθούν στις δημόσιες μονάδες υγείας όπως τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας όπου βεβαίως δεν αναμένεται να βρουν διαθέσιμο γιατρό.
Μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η κυβέρνηση λένε πληροφορίες του ethnos.gr μοιάζει να ανησυχεί γι’ αυτό και επιδιώκει με κάθε τρόπο να λύσει το πρόβλημα που έχει ξεσπάσει πριν την ψήφιση της διάταξης και πριν την υλοποίηση της απειλής από την πλευρά των ιδιωτών γιατρών να διακόψουν από μόνοι τους την συνταγογράφηση.
Να υπενθυμιστεί ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει καλέσει τους γιατρούς όλης της χώρας να μην προβαίνουν σε συνταγογράφηση και έκδοση ή εκτέλεση παραπεμπτικών από την Παρασκευή 26 Ιουλίου μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.
- Εντείνεται η πίεση της Δύσης στον Ζελένσκι να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν πριν αναλάβει ο Τραμπ
- Αμαλιάδα: Κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών βρίσκεται στον Πύργο - Στον θάνατο του Παναγιωτάκη επικεντρώνονται οι έρευνες
- Απεργία 20 Νοεμβρίου: Πώς θα κινηθεί το Μετρό
- Αγωνία για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον: Κινδύνεψε η ζωή τους μετά από επίθεση μασκοφόρων διαρρηκτών στο κάστρο του Ουίνδσορ