Υγεία|26.07.2024 11:37

Βήμα πίσω από τον Άδωνι Γεωργιάδη: Δεν θα εκδώσει την απόφαση για αποκλεισμό των γιατρών από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Ένα βήμα πίσω φαίνεται πως κάνει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο «μέτωπο» που έχει ανοίξει με τους ιδιώτες γιατρούς τους οποίους απειλούσε μέχρι προσφάτως, για αποκλεισμό από το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στην περίπτωση που δεν συνέβαλαν στο ΕΣΥ, ώστε να καλυφθούν τα κενά στα νοσοκομεία.

Ο υπουργός Υγείας μετά τις κοινωνικές αναταράξεις που προκλήθηκαν αλλά και την αναστάτωση στο Μέγαρο Μαξίμου- όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του ethnos.gr, δήλωσε σήμερα ότι δεν πρόκειται να εκδώσει την υπουργική απόφαση για αποκλεισμό των γιατρών από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση καθώς βρέθηκαν -όπως υποστήριξε- γιατροί ιδιώτες σε επτά από τις οχτώ περιοχές που παρουσιάζουν κενά στις δημόσιες δομές.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση σημείωσε ότι βρέθηκαν οι απαραίτητοι γιατροί, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στον αριθμό τους. Πρόβλημα εξακολουθεί να αποτελεί η νήσος Κως όπου δεν έχουν βρεθεί ακόμα ιδιώτες για να καλύψουν τις εφημερίες στο νοσοκομείο του νησιού.

Παρατηρήσεις Μητσοτάκη σε Γεωργιάδη για την κόντρα με τους γιατρούς 

Πάντως, υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του ethnos.gr αναφέρουν ότι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη συνάντηση του χθες με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πριν αποχωρήσει για το Παρίσι, δέχθηκε παρατηρήσεις σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης καθώς η κόντρα που άνοιξε ο υπουργός Υγείας έχει προκαλέσει και εσωκομματικές έριδες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αρκετοί «γαλάζιοι» βουλευτές διαμαρτυρήθηκαν στα υψηλόβαθμα κυβερνητικά κλιμάκια για το «μέτωπο» που άνοιξε ο Άδωνις Γεωργιάδης με τους γιατρούς, μία κοινωνική τάξη που βρίσκεται πολύ κοντά στην κυβερνώσα παράταξη.

Σήμερα και τη Δευτέρα πάντως οι ιδιώτες γιατροί όλης της χώρες καλούνται από τους Ιατρικούς Συλλόγους να δίνουν μόνο χειρόγραφες συνταγές και να μην χρησιμοποιούν το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ως μία συμβολική κίνηση αντίδρασης στη διάταξη που προωθεί ο υπουργός Υγείας για τον αποκλεισμό τους από το σύστημα αλλά και από τον ΕΟΠΥΥ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης με τη σειρά του επανέλαβε σήμερα την έκκληση προς τον ιατρικό κόσμο να μην διακόψει την ηλεκτρονική συνταγογράφηση προς τους ασθενείς.

ηλεκτρονική συνταγογράφησηγιατροίΚυριάκος Μητσοτάκηςυπουργείο Υγείαςειδήσεις τώραΕΣΥΆδωνις Γεωργιάδης