Υγεία|05.08.2024 14:18

«Καμπανάκι» Βασιλακόπουλου για την έξαρση του κορονοϊού: «Πρέπει να πάμε σε εξαμηνιαίο πρόγραμμα εμβολιασμού»

Newsroom

Με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού ο Καθηγητής Πνευμονολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τόνισε ότι «έχουμε μία τελείως λανθασμένη στρατηγική αντιμετώπισης του κορονοϊού» και ότι «το  μοντέλο εμβολιασμού που ακολουθείτε πρέπει να αλλάξει».

«Λάθος το μοντέλο - Πρέπει να πάμε σε εξαμηνιαίο πρόγραμμα εμβολιασμού»

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τον κορονοϊό, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε πως πρέπει να ακολουθηθεί διαφορετικό μοντέλο για την αντιμετώπισή του: «Τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα για την COVID λένε πως αντί να πάμε με το μοντέλο της γρίπης, μάλλον θα πρέπει να πάμε σε ένα εξαμηνιαίο μοντέλο εμβολιασμού» και πρόσθεσε: «ο κορονοϊός, πλέον, που έφτασε στην ενδημική του φάση, είναι ξεκάθαρο ότι κάνει τουλάχιστον δύο εξάρσεις τον χρόνο. Τώρα είμαστε στη φάση του δεύτερου κύματος, ο ιός συνεχώς εξελίσσεται, εξελισσόμενος, μεταλλάσσεται γίνεται μολυσματικός και να μπορεί να επιβιώσει».

«Εμείς έχουμε μία τελείως λανθασμένη στρατηγική αντιμετώπισης του κορονοϊού. Καταρχάς, θεωρήσαμε πως ο κορονοϊός εξαφανίστηκε και για να καταλάβετε φέτος κάναμε μόλις 270.000 δόσεις σε όλη την Ελλάδα, όταν έκαναν 3 εκατομμύρια βάσεις για τη γρίπη» συνέχισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Νομίζω πρέπει να ακολουθήσουμε ένα μοντέλο διαφορετικό από τη γρίπη, πιο επιθετικό προς το παρόν. Η γρίπη είναι ετήσια, όπως και ο εμβολιασμός» συμπλήρωσε ο καθηγητής για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

ειδήσεις τώρακρούσματαεμβολιασμόςγρίπηΚορονοϊόςCovid-19Θεόδωρος Βασιλακόπουλος