Υγεία | 08.08.2024 13:14

Σοβαρές καταγγελίες για το μαιευτήριο «Έλενα»: Δεν έχουν πόσιμο νερό - «Λιποθυμούν έγκυες, προσωπικό»

Newsroom

Σοβαρές ελλείψεις αντιμετωπίζει το μαιευτήριο «Έλενα», όπως καταγγέλλει η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, λέγοντας πως από το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου και μέχρι σήμερα δεν έχουν πόσιμο νερό.

Μιλώντας στο Mega, η Μαρία Ζησιμάτου, τόνισε πως όλους αυτούς τους μήνες και με συνεχόμενους καύσωνας από τους 29 ψύκτες πόσιμου νερού λειτουργούν μόνον οι 4 λόγω προβλήματος το οποίο η διοίκηση του μαιευτηρίου δεν έχει λύσει ακόμα.

«Λιποθυμούν έγκυες, προσωπικό... Δεν έχουμε νερό να τους δώσουμε»

Μάλιστα, κατήγγειλε πως υπάρχουν συνεχώς διαμαρτυρίες από ασθενείς και συνοδούς καθώς είναι υποτυπώδης και ο κλιματισμός ενώ και οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να πληρώνουν 30 ευρώ το μήνα για να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό.

«Λιποθυμούν έγκυες, προσωπικό... Δεν έχουμε νερό να τους δώσουμε. Αγοράζουμε από το κυλικείο. Το κυλικείο κοστίζει στο προσωπικό 30 ευρώ τον μήνα. Τόσα δίνουμε για πόσιμο νερό, εμφιαλωμένο. (...) Τα κλιματιστικά βγάζουν υποτυπώδη ψύξη», είπε χαρακτηριστικά.

«Απαξίωση» 

«Το “Έλενα” είναι η ναυαρχίδα των μαιευτικών και γυναικολογικών κέντρων πανελλαδικά. Έχει το καλύτερο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στον τομέα του και υπάρχει απαξίωση του μαιευτηρίου», τόνισε.

Όπως ανέφερε η κυρία Ζησιμάτου, η διοικήτρια του μαιευτηρίου «Έλενα» είναι απόλυτα ενημερωμένη για τα προβλήματα και ειδικά για το πρόβλημα με το πόσιμο νερό και όλο υπόσχεται ότι θα διευθετηθεί χωρίς να γίνεται κάτι τόσο καιρό.

«Έχουμε πρόβλημα και με το παρκινγκ, είμαστε κάτω από απειλή συνέχεια, δεν μπορούμε να μιλήσουμε», κατέληξε.

ΕΣΥΝοσοκομείο Έλενανερόειδήσεις τώραμαιευτήριο