Υγεία|22.08.2024 14:27

Διορίστηκαν οι νέοι Υποδιοικητές ΥΠΕ: Το παρασκήνιο και οι διαμαρτυρίες για την επιλογή

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Διορίστηκαν και επισήμως οι νέοι Υποδιοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), οι οποίοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη χώρα.

Ωστόσο τα ονόματα των νέων στελεχών είχαν γνωστοποιηθεί παρασκηνιακά πολύ πριν τοποθετηθούν επισήμως από την κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης πραγματοποίησε σύσκεψη με όλη την ηγεσία του υπουργείου, παρουσία των νέων Διοικητών ΥΠΕ αλλά και των Υποδιοικητών, πριν ακόμη εκδοθεί το ΦΕΚ διορισμού τους και πριν δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους.

Έντονες αντιδράσεις

Μάλιστα την ώρα που δεκάδες συνυποψήφιοι περίμεναν τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ αλλά και την τελική επιλογή του υπουργού Υγείας από τις «τριάδες» των επικρατέστερων, ο Άδωνις Γεωργιάδης καλωσόριζε τα 14 νέα στελέχη στο υπουργείο Υγείας.

Η κίνηση αυτή του κ. Γεωργιάδη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε υποψηφίους του ΑΣΕΠ, λένε έγκυρες πηγές του ethnos.gr, αλλά ακόμη και σε «γαλάζια» στελέχη τα οποία έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν στα υψηλόβαθμα κλιμάκια της κυβέρνησης.

Να σημειωθεί ότι τα ονόματα των νέων Υποδιοικητών ΥΠΕ είχαν διαρρεύσει εδώ και εβδομάδες και είχαν γραφτεί μάλιστα και σε τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς αφορούν στις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες όλης της χώρας.

Αντίστοιχες αμφισβητήσεις υπήρχαν πάντως και με την επιλογή των 7 Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών, καθώς τα ονόματά τους ήταν ήδη γνωστά πριν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός. Ενδεικτικό είναι επίσης ότι από τους 7 που υπήρχαν, παρέμειναν στη θέση τους οι 5, ενώ 2 στελέχη άλλαξαν επειδή οι προκάτοχοί τους δεν μπορούσαν ουσιαστικά να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό εξαιτίας μη συνάφειας των πτυχίων τους με τον τομέα της υγείας.

Δείτε το ΦΕΚ διορισμού για τους νέους Υποδιοικητές ΥΠΕ

νοσοκομείοκυβέρνησηΑΣΕΠυπουργείο ΥγείαςΆδωνις Γεωργιάδηςειδήσεις τώρα