Υγεία|25.08.2024 21:36

Κορονοϊός: Γιορτές και πανηγύρια εκτόξευσαν τα κρούσματα

Newsroom

Γιορτές και πανηγύρια, σε νησιά και χωριά ανέβασαν στα ύψη τα κρούσματα του κορονοϊού, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους επιστήμονες.

Στο νοσοκομείο του Πύργου, αυξήθηκαν οι νοσηλείες μετά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, ενώ σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, την εβδομάδα μετά το Δεκαπενταύγουστο καταγράφηκαν 771 εισαγωγές στα νοσοκομεία.

«Φέτος το καλοκαίρι είχαμε μια μακρόσυρτη έξαρση του κορονοϊού. Σε αυτή την έξαρση συνέβαλαν οπωσδήποτε οι κοινωνικές επαφές που είχαμε στις διακοπές, σε κοινωνικές και άλλες εκδηλώσεις», ανέφερε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης στο Action24.

Η κατάσταση στην Ηλεία

Στην Ηλεία, στο Νοσοκομείο του Πύργου νοσηλεύονταν 11 περιστατικά, μέχρι πριν από δύο ημέρες. «Τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί τα κρούσματα covid και τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα αυξημένα. Την προηγούμενη εβδομάδα νοσηλεύονταν μόλις τέσσερις ασθενείς ενώ τώρα έχουμε 11 περιστατικά. Όλα είναι ήπια και σύντομα θα πάρουν εξιτήριο» δηλώνει στο ilialive.gr ο διοικητής του ΓΝ Πύργου Σπύρος Πολίτης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αυξητικής πορείας των κρουσμάτων ήταν η έλλειψη αντιικών στο φαρμακείο του Νοσοκομείου τις προηγούμενες ημέρες καθώς είχαν εξαντληθεί όλα τα αποθέματα, με τη νέα παραλαβή να γίνεται άμεσα και με ταχύτατες διαδικασίες. «Συστήνουμε στους πολίτες να είναι προσεκτικοί-καθώς δεν υπάρχουν πλέον μέτρα για τον κορονοϊό- για να περιοριστεί η διασπορά» καταλήγει ο κ. Πολίτης.

Συναγερμός στην Ικαρία

Την ίδια στιγμή, στην Ικαρία που είναι γνωστή για τα πανηγύρια της, στις 22 Αυγούστου, από τα 25 rapid test που έγιναν στο νησί, τα 11 βγήκαν θετικά.

Κορονοϊόςκρούσματαπανηγύριαειδήσεις τώρα